Pääkirjoitus: Ravintolahaaveita

0

Hovirinnan saunaravintolaa kaupungin kanssa rakennuttava Star Alone haluaa kuulla asukkaiden toiveita ravintolan suhteen. Aihe on jo kirvoittanut muutaman mielipidekirjoituksen Kaarina-lehteen .

Kirjoittajat ovat sitä mieltä, että Hovirinnan ranta ansaitsee jotakin muuta kuin pitsaa ja burgereita. Toiveissa on ympärivuotisesti palveleva, tasokas illallisravintola. Sellaista Kaarinaan on odotettu jo vuosia.

Olen mielelläni väärässä, mutta epäilen, onko illallisravintolalla edellytyksiä menestyä Kaarinassa. Asukasmäärä ei ole ongelma, mutta sijainti Turun kupeessa voi olla.

Hullu Poni avasi viime syksynä uimahallin viereen ravintolan, jossa oli keittiö auki myös iltaisin. Facebook täyttyi kannustavista kommenteista, joissa todettiin, että juuri tätä Kaarinaan on odotettu. Asiakasmäärissä tämä ei kuitenkaan näkynyt. Ravintolan liikevaihto oli yrittäjän mukaan vain kolmanneksen siitä, mitä oli etukäteen arvioitu.

Voi olla, että toisenlainen, eri tyyppistä ruokaa tarjoava ravintola olisi pärjännyt paremmin. Tai sitten ei.

Turun monipuolinen ja kansainvälisestikin maineikas ravintolatarjonta on hankala kilpailija mille tahansa ravintolalle. Hovirinnan ranta on keskustasta katsottuna hieman syrjässä. Ruokailijoita riittää taatusti heinäkuun helteillä ja kesäisinä viikonloppuina, mutta eksyykö asiakkaita Hovirinnan rantaan myös talvi-iltoina?

Kaarinalaiset ovat tottuneet lähtemään ruokaelämysten perässä Turkuun. Ravintolan menestyminen Kaarinassa edellyttää halua tukea paikallista.