Pahimus: Juhannusreppu kuntoon

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Pahimuksen vuoden odotetuin hetki on tällä viikolla, kun koko Suomessa vietetään juhannusta. Sääennustukset aiheuttavat kuitenkin harmaita hiuksia ja verenpaineen nousua.

Tällä hetkellä luvataan poutaista ja helteistä säätä, mutta Suomen kesässä voi yhtä hyvin olla odotettavissa lumisadetta tai hirmumyrskyä. Pahimus kehottaa varmuuden vuoksi järjestämään grillijuhlat sisätiloissa, ettei grilliruuista tule kesäkeittoa.

Kannattaa pakata mukaan sateenvarjo, sillä se sopii yhtä hyvin niin auringonpaisteeseen kuin rankkasateen yllättäessä kävelymatkalla ulkohuussiin. Viimeksi mainitussa sateenvarjo suojaa myös ikäviltä roiskeilta.

Juhannuskokon voi metsäpalovaroituksien varalta sytyttää myös takkaan tai laittaa isomman kynttilän palamaan ruokapöytään. Paremman puutteessa voi sytyttää taskulampun.

Moderni juhannusjuhlija sitoo saunavihdan havupuusta, joka on koivuvihtaa huomattavasti monikäyttöisempi. Juhannusstressin yltyessä vihtaa voi käyttää piikkimattona ja puolen vuoden päästä joulukuusena, sillä tästä ne päivät alkavat taas lyhentyä ja pian on taas talvi.

Kaikesta huolimatta Pahimus toivottaa iloista ja jännittävää keskikesän juhlaa!