Piikkiön Kehityksen tytöille mitali lentopallon Power Cupissa

0
Kuva D-tyttöjen palkintojen jaosta, kuvassa vasemmalta Petra Helminen, Matleena Metsäranta ja Eveliina Väihkönen, taustalla valmentajat Tapani Helminen ja Elina Lindfors. kuva: Aada Bohm / Suomen lentopallo

Piikkiön Kehityksen lentopallojunnut matkustivat viikonloppuna Imatralle Power Cupiin viiden joukkueen voimin. Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus ja turnaukseen osallistui tänäkin vuonna yli 850 joukkuetta.

Tämän vuoden Power Cup tarjosi Piikkiön Kehitykselle menestystä. D-tytöt toivat seurahistorian ensimmäisen Power Cup -mitalin. Mitali oli pronssinen, eikä kirkkaampikaan jäänyt kauas. Tytöt hävisivät koko nelipäiväsen turnauksen aikana vain yhden pelin eli ratkaisevan välierän, joka katkaisi tien finaaliin. 3. sija on kuitenkin kova saavutus, sillä sarjassa pelasi 78 joukkuetta.

Myös muut joukkueet pelasivat ja sijoittuivat hyvin: D-poikien tsemppisarjassa pojat taistelivat 36 joukkueen joukosta sijalle 10. C-tytöt taistelivat itsensä tsemppisarjassa sijalle 55, kun joukkueita oli sarjassa peräti 109. C-poikien joukkue voitti tsemppisarjan alemmassa jatkosarjassa jokaisen pelinsä sijoittuen sijalle 13. Joukkueita sarjassa oli 19. B-tytöt olivat tsemppisarjassa sijalla 31/38.

Power Cup on junioreille kauden huipennus: juuri alkanut kesäloma, neljä päivää tiivistä yhdessä oloa joukkueen kanssa ja neljä päivää lentopalloa. Avajaisissa esiintyi Robin. Pelit pelataan ulkona ja tänäkin vuonna Suomen suvi tarjosi ihan kaikkea: sadetta, tuulta ja suoraan silmiin paistavaa aurinkoa, mutta tämäkin tekee turnauksesta ikimuistoisen.