Pontelaan avattiin kesäkahvila:’’Tämä on tällainen kokeiluluontoinen kuvio’’

0
Mirva Knaapi on itse leiponut kahvilaan piirakkaa ja osa tuotteista ostetaan kaupasta. -Pyrimme vähentämään hävikki mahdollisemman paljon, hän kertoo.

Piikkiön palloseura eli PiPS avasi kesäkahvilan Pontelaan kesäkuun ajaksi. Kahvilassa järjestetään aktiviteetteja tikanheitosta mölkkyyn ja frisbeen heittoon.

– Pääasiassa niihin ovat osallistuneet lapset ja nuoret, mutta kyllä sinne aikuisiakin mukaan mahtuu. Viime viikolla täällä oli aikuisia miehiäkin heittämässä tikkaa, Piikkiön palloseuran puheenjohtaja Mirva Knaapi kertoo.

Hän korostaa, ettei kahvilassa ole varsinaista lapsiparkkia, johon voisi jättää lapsen, mutta nuoria ja aikuisia on paikalla koko ajan.

Ajatus kahvilan pyörittämisestä syntyi siitä, että haluttiin tarjota piikkiöläisille ohjelmaa ja aktiviteettia Pontelaan. PiPS ei ole aikaisemmin vastaavanlaista toimintaa järjestänyt.

– Piikkiö ei välttämättä ole kaikille uusille asukkaille kovin tuttu paikka, tänne voi tulla kuuntelemaan live-musiikkia, kahvittelemaan ja tutustumaan samalla muihin paikallisiin.

Hän kertoo kahvilan olevan kokeiluluontoinen kuvio.

– Jos kaikille jää hyvä fiilis tästä kesästä ja kävijöitä riittää, katsotaan ensi vuotta sitten. Nyt oli hyvä sauma kokeilla kesäkuussa kahvilaa, kun Pontelassa on taukoa vakiovuoroista. Heinäkuussa starttaa kesäleiri, joten kahvilatoiminta päättyy kesäkuuhun.

Enemmänkin väkeä mahtuisiKahvilassa on Knaapin mukaan ollut vielä melko hiljaista. Asiakkaat ovat lähinnä muodostuneet seuran jäsenistä.

– Toivomme, että ihmiset löytäisivät enemmän tänne. Olemme markkinoineet kahvilaa sosiaalisen median kautta ja jäsentiedotteella seuran jäsenille.

Knaapi on itse leiponut tuotteita kahvilaan, osa ostetaan kaupasta.

–Ajatuksena on, että vältetään hävikkiä ja tuotevalikoima pysyy hallittuna. Tuotot ohjataan suoraan seuran toimintaan, erityisesti lasten ja nuorten toimintaan, Knaapi sanoo.

Chilli kesätyöpaikkaPiPS on työllistänyt kolme nuorta kesätyöntekijää yhdessä Osuuspankin ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry kanssa. Kesätyöntekijät pyörittävät kahvilaa ja aktiviteetteja.

15-vuotias Eetu Reposelle kyseessä on ensimmäinen kesätyöpaikka.

– Paras paikka aloittaa, koska tämä on niin chilli paikka. Aurinko paistaa ja saa palvella kahvilassa asiakkaita, se on ollut mukavaa, Reponen kertoo.

16-vuotias Oiva Nikulainen on kokeneempi konkari kesätöissä. Hän on aikaisemmin ollut kiinteistöhuollon ja marjanpoimijan tehtävissä. Kahvilatyön hän löysi Osuuspankin kesätyöhaun kautta.

– Ei ole ollut rankkaa, koska asiakkaita ei ole kauheasti ollut. Tuntuu vähän, kun olisi kesälomalla töiden sijaan. Olemme pelanneet muiden työntekijöiden kanssa, ja on saanut tulla töihinkin vasta myöhempään, Nikulainen sanoo.

Kahvila on auki kesäkuussa tiistaista torstaisin kello 14–19. Tiistaisin luvassa on frisbeen heittoa, keskiviikkoisin pihakirppis ja live-musiikkia ja torstaisin tikkakilpailu ja pihapelejä