Raadatko läpi kesän kuin muurahainen vai liihotatko juhlissa? Testaa, mitä kesäötökkää muistutat

0
Leppäkerttu

 

1. Saat yllättäen kutsun kesäjuhliin, miten toimit?

a) Kalenterissasi on vain harvoin, jos koskaan aikaa yllätysjuhlille.

b) Olisi epäkohteliasta olla menemättä.

c) Olit jo menossa niihin juhliin kutsumattakin.

d) Menet paikalle, mutta tapasi mukaan vähän myöhässä.

e) Hitsit, juhlat ovat ihania, mutta jos olisit tietänyt etukäteen, olisit varannut ajan kampaajalle…

f) Mahtavaa, paljon ihmisiä! Mikään ei voita juhlia.

2. Millainen on unelmiesi kesäpäivä?

a) Et lenkkeile tai ui, sillä niistä ei jää näkyvää jälkeä. Sen sijaan sinulla on aina menossa jokin projekti. Rakennat, marjastat, uurastat puutarhassa.

b) Istuudut aurinkoiseen paikkaan lukemaan kirjaa. Tykkäät katsella ihmisiä ympärilläsi, kunhan ne eivät tule liian lähelle.

c) Voitat sattumalta lipun festareille. Sinulla ei ole majoitusta, mutta tutustut paikan päällä uusiin ihmisiin ja pääset heidän hoteisiinsa. Onneksi heidän juomistaan riittää sinullekin!

d) Arvostat kiireettömiä aamuja ja elokuun pimeneviä iltoja. Sinut saa helposti houkuteltua mukaan kuutamouinnille tai yöjuoksuihin.

e) Rakastat auringonpaistetta, matkusteltua ja hyvää ruokaa. Tiedät, missä järjestetään kesän ikimuistoisimmat tapahtumat ja olet myös paikalla.

f) Viihdyt parhaiten muiden parissa. Sukukokous, häät, seurat – pääasia, ettei joudu olemaan yksin.

3. Mitä viet tuliaisiksi mökkivierailulle?

a) Jotakin itse tehtyä.

b) Sinulla on aina kaapissasi kahvipaketteja kyläilykutsujen varalta.

c) En mitään. Heillä on jo tarpeeksi kaikkea.

d) Pari viinipulloa, joiden äärellä voi istua iltaa pikkutunneille.

e) Selfietikun.

f) Lämpimiä halauksia.

4. Mikä on lempiaikasi vuorokaudessa?

a) Varhainen aamu.

b) Ei väliä, kaikki hetket ovat yhtä tärkeitä.

c) Pääasia on, että on loma.

d) Yö.

e) Aamunsarastus tai hämärtyvä ilta, jolloin valo on kauneimmillaan.

f) Keskipäivä.

5. Lähdet ulos syömään, mitä tilaat?

a) Seisova pöytä on paras. Eipähän tarvitse odottaa.

b) Puuroa.

c) Jotakin kallista toisen laskuun.

d) Makkaraperunat.

e) Sushia ja macaronseja, koska ulkonäkö on puoli ruokaa.

f) Mikään ei voita lihan hajua.

6. Mikä on paras kesäsauna?

a) Puusauna, joka lämpiää omin käsin hakatuilla puilla. Saunan kruunaa itse tehty vihta.

b) Ihan tavallinen sauna.

c) Jonkun toisen sauna.

d) Yösauna.

e) Infrapunasauna, savusauna, turvesauna… mikä tahansa erikoisuus.

f) Yleinen sauna.

7. Minne lähtisit mieluiten kesälomareissuun?

a) Työmatkalle.

b) Ison kiven juureen.

c) All inclusive -lomalle.

d) Viihdyt parhaiten vanhoissa, vähän aavemaisissa paikoissa.

e) Jonnekin eksoottiseen, lämpimään paikkaan.

f) Seuramatkalle.

8. Mikä on kesän paras menopeli?

a) Kottikärry ja peräkärry.

b) Kirjastoauto.

c) Pummikyyti.

d) Yölento.

e) Yksityislento.

f) Vesiskootterilla on kiva päristellä mökkirannoilla.

Laske lopuksi, saitko eniten a-, b-, c-, d-,e- vai f -vastauksia.

Jos sait eniten A-vastauksia, olet

Muurahainen (formicidae ahkerus)

Muurahainen herää kesäaamuisin intoa puhkuen. Aamuyhdeksään mennessä hän on ajanut nurmikot, istuttanut pari omenapuuta, savustanut kalat, pystyttänyt uuden leikkimökin, maalannut kuistin ja tyhjentänyt huussin. Läpi kesän hän nakuttaa, vasaroi, kaivaa, kitkee, kastelee, pesee, sahaa, värjää, purkaa, kutoo, niittää ja ajelee etsimässä tarvikkeita. Hän haluaa omakotitalon, mökin, veneen, matkailuauton ja isot puutarhat, jotta tekemistä riittäisi, mutta ehtii silti raataa sukulaisten luona (vastustuksesta huolimatta). Jos päivään ilmestyy pienikin tauko, hän kärsii ja tuskastuu. Hän ei viihdy itsekseen, ja hänen mielestään perheen on oltava 24/7 apumiehenä. Lomamatka? Mikä se on?

Muurahainen

Eniten B-vastauksia:

Leppäkerttu (coccinellidae ujostus)

”Jaahas, mitähän sitä pukisi ylleen juhliin”, miettii leppäkerttu ja vetää ylleen punamustapilkullisen luottoasun. Sympaattisen ja harmittoman oloinen leppäkerttu kutsutaan kaikkiin kesäjuhliin, mutta hän on tottunut jäämään muiden varjoon. Kukaan ei muista enää leppäkerttua, kun paikalle lennähtää perhonen. Oikeasti leppäkertussa on paljon enemmän luonnetta kuin luullaan. Tiukan paikan tullen se pistää vaikka mahtailevan punkin poskeensa.

Leppäkerttu

Eniten C-vastauksia:

Punkki (lxodidae verenimijys)

Punkki lymyilee siellä, minne on viimeksi sattunut päätymään. Punkilla ei ole kiire. Kun sopiva ohikulkija osuu sattumalta tarpeeksi lähelle, hän tarttuu kiinni ja lyöttäytyy matkaan. Hän majailee toisten mökeissä, saunoo toisten saunoissa, polkee toisten polkupyörillä, kalastaa toisten vesillä, ui toisten rannoilla, poimii kukat toisten kukkapenkeistä ja syö toisten uudet perunat. Aikuinen punkki voi ruokailla jopa sata kertaa oman painonsa verran, mutta koska hän toimii hissuksiin, muut eivät aina huomaa. Toisinaan punkki jättää likaista ja ikävää roinaa toisten siivottavaksi.

Punkki

Eniten D-vastauksia:

Yökkö (chiroptera kukutus)

Yökkö hiipii varovasti peiton alta auringon laskettua. Kuutamokävelyt katulamppujen loisteessa ja yölliset kauppareissut ovat yökön mieleen. Viikonloppuna on juhlanpaikka, kun paikallinen grillikioski mahdollistaa ulkona syömisen. Yökön vastaanotto on aina puolen yön jälkeen, joten jos haluaa vaihtaa tuoreimmat kuulumiset tämän yöeläjän kanssa, kannattaa vetäistä pienet päiväunet alle. Yököllä ei virta lopu kesken, vaan juttua riittää aina auringon ensimmäiseen säteeseen saakka. Päivisin hän on se rasittava tyyppi, joka tulee sovittuihin tapaamisiin myöhässä ja ehdottelee treffejä ihan pimeisiin paikkoihin.

Yökkö

Eniten E-vastauksia:

Päiväperhonen (lepidoptera luxus)

Päiväperhonen viihtyy auringon alla tavoitteena saada täydellinen kesärusketus uutta Instagram -postausta varten. Kuvauslokaatiot on mietitty etukäteen, uudet kesävaatteet hankittu ja kameran linssi puhdistettu. Päiväperhosen kanssa reissuun lähtevien kannattaa harjoittaa lehmänhermoja, sillä kärsimys on koetuksella. Jokaisen suihkulähteen ja täydellisen kuvausseinän eteen on pysähdyttävä ja ruoka-annoksesta on saatava päivitys. Eihän kukaan muuten uskoisi päiväperhosen olevan matkoilla. ​

Päiväperhonen

Eniten F-vastauksia:

Kärpänen (brachycera surina)

Kärpänen on aktiivinen ja energiaa täynnä, joten hän pyyhältää paikasta toiseen eikä viihdy aloillaan. Menopelinä sillä on usein kaksipyöräinen, jonka taukoamaton pärinä ja surina tuppaa ärsyttämään kanssaeläjiä. Kärpänen ei todellakaan ole oman tiensä kulkija, vaan kulkee mieluiten muiden perässä. Grillikutsuilta sitä saa suorastaan hätistellä pois. Teinien lailla se tulee paikalle, osallistuu, ottaa oman osuutensa, mutta jää harvoin siivoamaan omia jälkiään.

Kärpänen