Sipilänmäellä otetaan tänä kesänä riski: Kepeä huumori vaihtui vakavaksi draamaksi Venäjän sortovuosilta

0
Kaksipäisen kotkan varjossa -suurmusikaalia varten Sipilänmäen kesäteatteriin rakennettiin toinen kerros. Se onkin tarpeen, sillä näyttelijäkaartin koko on kasvanut 21:een.

Lions Club Piikkiössä oli viime syksynä tiukan pohdinnan paikka. Hyväntekeväisyyttä tekevän yhdistyksen päätulonlähteellä eli Sipilänmäen kesäteatterilla oli jälleen hyvin sujunut kesä takanaan, mutta mielessä siinsi ajatus tulevasta.

Kesällä 2023 voisi kokeilla, riskilläkin, jotain sipilänmäkeläisestä identiteetistä poikkeavaa: suurmusikaalia, joka tulisi vaatimaan selvästi aiempaa isompia taloudellisia satsauksia sekä näyttelijäkaartin huomattavaa kasvattamista.

– Aina kun panostetaan tavallista enemmän, on siinä myös riski olemassa, mutta nyt näyttää hyvältä, sillä moni näytös on ehditty myymään loppuun, iloitsee sekä näyttelijäkaartiin että Lions Club Piikkiöön kuuluva Mikko Rosendahl .

Kaikki ongelmat ratkaistiinKun päätös Kaksipäisen kotkan varjossa -suurmusikaalin tuomisesta Piikkiön Sipilänmäkeen oli tehty, alkoivat asiat rullata. Musikaalin ohjaajaksi kiinnitettiin Sipilänmäen kesäteatterin viime kesästä tuttu Laura Hurme . Hurme sovitti Timo Koivusalon elokuvamusikaalin käsikirjoituksen Sipilänmäelle sopivaksi.

Nyt Sipilänmäen näyttämö on saanut yhden lisäkerroksen, ja tämän viikon sunnuntaina ensi-illassa lavalle astelee peräti 21 näyttelijän ryhmä.

– Ei näin isosti ole tehty koskaan aiemmin. Pitää kiitellä mahtavaa työryhmää, joka on ollut alusta asti mukana sillä mentaliteetilla, että kaikki eteen tulevat ongelmat kyllä ratkaistaan, Hurme kiittelee.

Niille, joille Koivusalon vuonna 2005 julkaisema elokuvamusikaali on tuttu, lupaa Hurme yllätyksiä.

– En ole tarkoituksella katsonut elokuvaa, vaan tutustunut ainoastaan käsikirjoitukseen. Siten olen saanut luoda aivan oman ajatuksen siitä, miltä kohtaukset näyttävät.

Puhuttelevaa

tässä ajassaKaksipäisen kotkan varjossa sijoittuu 1900-luvun alkuvuosiin, jolloin Suomi oli osa Venäjän keisarikuntaa. Venäjän vaikutusvalta ulottui lähes joka pirttiin.

– Musikaali on kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Silloin Venäjä yritti alistaa ja sortaa suomalaisia, kun taas nyt ukrainalaiset ovat samassa roolissa, Hurme vakavoituu.

Hauskoja hetkiä on luvassa.

– Kyllä meidän identiteetti on vahvasti ollut kaikki neljä vuosikymmentä se, että Sipilänmäen kesäteatterissa yleisö saa nauraa, eikä sitä ole haluttu karsia tälläkään kertaa, Hurme lupaa.

Näyttelijäkaartiin kuuluva Jorma Ketola on samoilla linjoilla Hurmeen kanssa.

– Tavoitteena pitää olla tietysti se, että katsoja viihtyy. Työryhmällä on hauskaa riittänyt siitä lähtien, kun tammikuussa aloitettiin treenaaminen, ja se hymy välittyy ja tarttuu varmasti myös yleisöön, Ketola lupaa.