Taiteilijat kantoivat kankaat ja pensselit pihalle

0
Piikkiöläiset Anna Hakkarainen, Hanna Saali, Katariina Aalto ovat kaikki itseoppineita taiteilijoita.

Piikkiöläiset ystävykset Hanna Saali , Katariina Aalto ja Anna Hakkarainen tekivät taidetta viime viikolla piikkiöläisen kerrostalon pihalla. Taiteilijat kertoivat, että näyttelytiloja ja -aikoja ei aina ole helposti saatavilla. Niinpä he pystyttivät oman näyttelyn yhteistuumin.

 – Tässä yhdistyivät kaikki hyvän tapahtuman elementit. Saimme taidetta esille, pääsimme itse maalaamaan ja lisäksi paikalla oli pientä tarjoilua.

Hanna, Katariina ja Anna ovat kaikki itseoppineita taiteilijoita. He kokevat, että taiteessa parasta on se, että sitä voi tehdä miten vaan ja että siitä voi syntyä mitä tahansa. Se luo vapautta ja antaa tilaa omalle luovuudelle ja inspiraatiolle.

 – Elin hektistä hoitajan arkea ja huomasin, että kaipaan aikaa omassa tilassa sellaisen asian parissa, mikä vie ajatukseni pois arjen pyörteestä. Maalatessani pääsen sellaiseen flow-tilaan, mitä en osaa pukea sanoiksi, sanoo Anna Hakkarainen.

Taide pitää kokea livenäKolmikko tutustui toisiinsa Kaarina-talon näyttelyjen kautta. Toisensa sieltä bonganneet taiteilijat alkoivat viestitellä keskenään. Sen jälkeen sovittiin tapaaminen.

 Jo ensimmäisellä kohtaamisella syntyi ajatus tapahtumasta, missä jokainen heistä voisi esitellä omia teoksiaan ja järjestää paikan päälle muutakin ohjelmaa.

– Minusta on tärkeää, että taidetta pääsee katselemaan livenä sekä koskemaan ja tunnustelemaan. Se voi antaa kokonaisuudesta erilaisen käsityksen kuin puhelimesta katseltuna, toteaa Katariina Aalto.

 Kolmikon mukaan tapahtuman tarkoituksena ei ollut ainoastaan tuoda omaa osaamista näytille, vaan järjestää myös mukavaa iltapäiväaktiviteettia piikkiöläisille.

 – Ehkä tämä luo myös yhteisöllisyyttä.