Tuorlan Majatalo alkaa luotsata Kaarina-talon lounaskahvilaa

0
Kahvilan työntekijä Krista Karhemo valmistelee kesätyöntekijä Kiira Laineen kanssa torstaina aukaistavaa lounaskahvilaa.

Tuorlan Majatalo Oy on valittu Kaarina-talon lounaskahvion uudeksi yrittäjäksi. Lounaskahvion tila vapautui keväällä edellisen yrittäjän Huikopalan irtisanottua vuokrasopimuksensa.

Yrittäjä Marja Vaiste kertoo, että kahvila avautuu asiakkaille torstaina 15. kesäkuuta. Aluksi tarjolla on kahvilatuotteita sekä salaatteja ja elokuusta alkaen myös lounasta.

Kaarina-talon lounaskahvion uudeksi toiminnanharjoittajaksi haki kolme yritystä: Kahvila Impivaara Oy, M & J Prego! Oy sekä Tuorlan Majatalo Oy.

Yksikään yrityksistä ei täyttänyt kaikkia ilmoittautumisessa asetettuja vaatimuksia, joten valintatyöryhmä päätti hylätä kaikki ilmoittautumiset ja valita ehdokkaista sopivimman suorahankintamenettelyllä. Tässä vaiheessa M & J Prego! ilmoitti jäävänsä pois kisasta.

Valintatyöryhmä neuvotteli kahden jäljelle jäävän ehdokkaan kanssa ja päätyi yksimielisesti Tuorlan Majataloon.

Perusteena valinnalle oli toiseen tarjoajaan nähden selkeämpi ja realistisempi kuva lounaskahvion toiminnasta osana Kaarina-talon kokonaisuutta. Yrittäjällä oli muun muassa valmis näkemys kahvion myyntitiskistä ja värimaailman yhteensopivuudesta. Lisäksi eduksi katsottiin lounaan maltillinen hinta.

Tarve yhdelle, uudelle toimijalle


Marja Vaiste sanoo, ettei aluksi aikonut osallistua Kaarina-talon lounaskahvion kisaan.

– Kevään aikana olemme paikanneet Huikopalan jättämää aukkoa ja hoitaneet pyynnöstä Kaarinan kaupungin kahvituksia. Tarjoiluja järjestäessä viehätyin tilasta. Myös henkilökunta tykästyi tilaan ja sanoi, että tämä on ihan meidän näköisemme paikka, hän perustelee mukaan lähtemistä.

Kaarina-talon lounaskahvion keittiötä ei ole suunniteltu valmistuskeittiöksi, joten lounas kuljetetaan kahvioon muualta. Sen sijaan keittiö soveltuu leipomiseen, ja Vaisteen mukaan kahviossa aiotaankin satsata itse tehtyihin suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Suunnitteilla on Kaarina-leivos ja Kunnon Kaarina -voileipä.

Kaarina-talon lounaskahviosta on tulossa yksi uusi osa Tuorlan Majatalon kokonaisuutta, johon kuuluu Tuorlassa sijaitsevan kahvilaravintolan ja aamiaismajoituksen lisäksi Kaarinan terveyskeskuksen kanttiini sekä Helmikahvila ja Hotelli Helmi Turussa.

Vaiste kertoo, että Tuorlassa keittiön kapasiteetti alkaa olla lounasaikoina äärirajoilla.

– Viime viikolla meni rikki toimintakauden yhden päivän lounastajaennätys, noin 420 annosta. Toiveissa on, että asiakkaat löytäisivät Kaarina-talon lounaskahvilan, mikä voisi vähän helpottaa Tuorlaan kohdistuvaa painetta.

Kaarinan ravintolamaailma kaipaisi hänen mukaansa yhtä uutta, isoa toimijaa Pregon ja Hullu Poni -ravintolan lopetettua. Haasteena on, että Kaarinan keskustan läheisyydessä on heikosti tarjolla ruokaravintolalle soveltuvia tiloja.