Vain keppi, liimaa ja paperia – Nukketeatterin saa kesällä helposti pystyyn

0
Jaana Engström näytti nukketeatterihahmoja Leppäkertun kesäkahvilassa Papinholmassa. Kaarinan seurakunnan kesäkahvila on auki arkisin lapsiperheille, juhannusviikolle saakka.

Paperia, kynä, sakset ja liimaa. Jos ulkoa vielä sattuu löytymään sopivia keppejä, lapset voivat jo pistää mökillä nukketeatterin pystyyn.

– Erikoistarvikkeita ei tarvita, ja hahmoista voi tehdä vaikka minkälaisia, vinkkaa idean äiti Jaana Engström, joka toimii Kaarinan seurakunnassa lapsi- ja perhetyön sihteerinä.

– Ja lapset keksivät näillä ihan hulluja tarinoita!

Tarinan voi keksiä etukäteen, tai se voi kehittyä samaa tahtia näytelmän kanssa. Hahmoilla voi myös näytellä jotain oman elämän jännittävää tapahtumaa.

Tee itse

 

Ainekset:

  • Paperia, pahvia tai kartonkia
  • Kynä (sekä värikyniä, tusseja tai maalia)
  • Sakset
  • Liimaa
  • Sormenpaksuisia keppejä
  • (Ulkoa lehtiä ja kukkia tai muuta koristetta)

Ohje:

1. Piirrä jokin kiva, sopivankokoinen hahmo.

2. Leikkaa hahmon kuva irti ja tee toinen samanlainen peilikuvaksi.

3. Laita hahmon eri puoliskojen väliin keppi ja liimaa puoliskot hyvin yhteen. Tarvittaessa voi vahvistaa niittaajalla, että puolet pysyvät yhdessä.

4. Hahmoa voi vielä koristella liimaamalla siihen esimerkiksi lehtiä tai kukkia tai muita ulkoa löytyviä kevyitä aineksia. Myös karkkipaperit ja muut kevyet roskat voivat saada uuden elämän nukketeatterihahmossa.

5. Kun liima on kuivunut, nukketeatterihahmoilla ryhdytään näyttelemään esimerkiksi ulkopöydän tai penkin selkänojan takaa.