Vihreiden uusi puheenjohtaja tulee Kaarinasta: Sofia Virta sai jäsenäänestyksessä 2 760 ääntä

0
Arkistokuva Sofia Virrasta.

Kaarinalainen kansanedustaja Sofia Virta, 32, on valittu Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Toista kautta kansanedustajana toimiva Virta voitti jäsenäänestyksessä espoolaisen kansanedustajan Saara Hyrkön. Virta sai jäsenäänestyksessä 2 760 ääntä. Ääniä annettiin kaikkiaan yli 4 700.

Kaarinalainen Virta ilmoittautui ensimmäisenä ehdokkaana mukaan puheenjohtajakisaan. Hän totesi Kaarina-lehden haastattelussa huhtikuussa Vihreiden tarvitsevan uuden suunnan.

– Moni sanoo kokeneensa, ettei ole riittävän oikeanlainen vihreä – ja olen itsekin aikaisemmin kamppaillut samanlaisten kysymysten kanssa. Ulkopuolisuuden tunteen herättäminen on meiltä puolueena ongelma, joka on korjattava. Haluan, että monenlaiset ihmiset voivat jälleen samaistua vihreisiin.

Virran valinta eduskuntaan vuonna 2019 oli monille, myös hänelle itselleen, yllätys. Hän on saanut kehuja esiintymistaidoistaan, ja hänessä on sanottu olevan samanlaista karismaa kuin Vasemmistoliiton Li Anderssonissa. Toisaalta osa on pitänyt Virtaa liian tuntemattomana ja kokemattomana poliittisiin johtotehtäviin.

– Olen ollut kokematon kaikissa poliittisissa tehtävissä, joihin olen tähän mennessä mennyt. Kaikissa olen onnistunut, kun olen vain rohkeasti lähtenyt uusiin haasteisiin ja epämukavuusalueille, Virta kommentoi Kaarina-lehdelle.

Kello 12:59 korjattu otsikko.