Yli sata eläkeläistä jonotti Saaristo-festarin ilmaisranneketta

0
Kaarina-talon eteen muodostui kymmeniä metrejä pitkä lippujono.

Kaarina-talon edessä kiemurteli tiistaiaamuna arviolta kymmeniä metrejä pitkä jono. Jaossa ei ollut ilmaisia ämpäreitä, vaan ilmaisrannekkeita viikonloppuna järjestettäville Saaristo-festareille. Festivaalin järjestäjät ja Kaarinan kaupunki tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn 65 vuotta täyttäneille henkilöllisyystodistusta vastaan.

Jonon kärjessä seisovat kaarinalainen Merja Nilsson ja raisiolainen Markku Kortelainen kertoivat tulleensa paikalle noin puolta tuntia ennen ovien avaamista.

– Olen edellisen kerran ollut 1970-luvulla Ruisrockissa. Täytyy lähteä verestämään muistoja ja katsomaan, onko festareilla vielä samanlaista, Korteleinen tuumaa.

Ruisrockin esiintyjistä hänelle jäi aikoinaan mieleen yhdysvaltalainen Canned Heat sekä turkulainen kitarataituri Tommie Mansfield . Saaristo-festarin esiintyjistä Nilsson ja Kortelainen odottavat erityisesti Maija Vilkkumaata .

Myös Salosta Kaarinaan hiljattain muuttanut Raija Lindegren oli saapunut hyvissä ajoin paikalle. Hän kertoo olleensa Saaristo-festareilla myös viime kesänä.

– Hovirinnan ranta on aivan ihana! Tänä vuonna siellä esiintyy monta mielenkiintoista artistia. Henkilökohtaisesti odotan erityisesti perjantain esiintyjiä ja etenkin Michael Monroeta .

Lindegreniä ei hirvitä mennä kuuntelemaan musiikkia nuorison joukkoon.

– Olen tutustunut uudempaan musiikkiin omien lastenlasteni kautta. Yhdessä kuunnellaan aina musiikkia, kun he tulevat mummin luokse yökylään.

Järjestäjien mukaan ensimmäisen kolmen tunnin aikana haettiin noin 500 ranneketta.

– Uskomme kuitenkin että luku nousee tuhanteen, sillä lippuja pystyy lunastamaan perjantaihin saakka.

Yli 65-vuotiaiden ilmaisrannekkeita jaetaan tiistaina ja keskiviikkona Kaarina-talossa kello 9–17 sekä perjantaihin kello 16 asti tapahtuman ennakkovaihtopisteellä Hansakorttelissa.

Järjestäjien mukaan ilmaisrannekkeiden määrää ei ole rajattu etukäteen.

– Meillä ei ole mitään tarkkaa takarajaa, mutta toki siinä tapauksessa joudumme rajoittamaan, jos niitä alkaa mennä tuhansittain.

Lisätty 6.6.2023 kello 12.10 juttuun tieto lunastettujen rannekkeiden määrästä.