Kaarinalaiset balettitanssijat valittiin valtakunnalliseen erikoiskoulutukseen

0
Ines Gonzalez valittiin videokarsinnalla maalis-huhtikuun vaihteessa järjestettävään Arktisset askeleet -tanssitapahtumaan balettivariaatiollaan Danse de papillon. Ines kilpaili tanssillaan Estradi-tanssikilpailussa Helsingissä ja sijoittui toiselle sijalle.

Kaarinalaiset Ines Gonzalez ja Eero Maunu valittiin Suomen kansallisoopperan ja –
baletin balettioppilaitoksen järjestämään Baletin valtakunnallisen erikoiskoulutukseen. Molemmat pääsivät samalle EK1-luokalle, Pääsykoe järjestettiin Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa järjestetyssä kaksivaiheisessa valintakokeessa.

–Tuntuu tosi hyvältä, tämä on ollut unelmani pitkään ja olen tehnyt töitä koulupaikan eteen käymällä tanssitunneilla, Gonzalez iloitsee.

13-vuotias Gonzalez on harrastanut balettia pienestä pitäen ja tähtää ammatti balettitanssijan tasolle. Hän on käynyt Helsingissä treenaamassa balettia oopperan tanssija ja -balettioppilaitoksen opettaja Liisa Palinin johdolla.

– Haluan päästä kehittämään tanssitaitojani koulussa ja saada balettitanssin ammattilaisilta hyvää opetusta.

Baletinharrastajat pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saavat opetusta balettioppilaitoksen opettajien johdolla 3-4 kertaa vuodessa ja neljä päivää kerrallaan. Koulu tarjoaa eväitä  Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen hakemiseen, johon sekä Gonzalez, että Maunu tähtäävät.

12-vuotias Maunu on myös innoissaan päästessään kouluun tavoittelemaan unelmia balettitanssijana. Haaveena on päästä tulevaisuudessa tanssimaan Suomen kansallisbalettiin.

– Jännitin todella paljon kisapäivänä, että pääsenkö kouluun sisälle. Tein paljon töitä tämän eteen harjoittelemalla tasapainoa ja aukikiertoa opettajan avustuksella, Maunu iloitsee.

Gonzalez ja Maunu ovat tanssineet yhdessä jo ensimmäisen kerran 4-vuotiaina lastentanssiryhmässä Musiikkiopisto Arkipelagilla.

– Hienoa, että Kaarinasta pääsee kaksi kouluun ja vielä sellainen joka on tuttu, Maunu toteaa.