Kolumni: Nyt tarvitaan enemmän duoo kuin sooloo

0

Kuningasidea laulaa omassa kappaleessaan Enemmän duoo kuin sooloo kovin ajankohtaisesti, vaikka itse laulu onkin julkaistu jo yli 10 vuotta sitten. Laulussa toivotaan muun muassa siskolle voimia jaksaa ja rohkaistaan, että ollaan vihdoin oikealla tiellä, ja vielä tulee muutokset murheisiin.

Viimeaikaisia uutisia sekä tapahtumia seuratessa tulee väistämättä mieleen, että tällä hetkellä olisi todella tarvetta enemmän yhteiselle tekemiselle ja yhteiselle vastuunkantamiselle, on kyseessä sitten hyvinvointialueen tuottamat palvelut taikka yksittäisen naapurin kuulumiset. Paikallislehdessämmekin on ansiokkaasti uutisoitu nykyhetken haasteista Kaarinassa, ja muutosta voidaan saada aikaan vaan nostamalla esiin epäkohtia ja haasteita, jotta niihin voidaan sitten puuttua. Emme voi ulkoistaa kaikkea vastuunkantoa julkisille toimijoille, vaan meidän tulee itsekin tehdä oma osamme yksittäisenä toimijana tai vaikka yhdistystoiminnan kautta.

Onneksi Kaarinassakin on paljon positiivista, ja yhteistä toimintaa on tarjolla monella eri tavalla, joten valinnanvaraa toimintamuotoihin riittää. Entistä monikulttuurisemmassa ja monimuotoisemmassa yhteiskunnassa on tarjolla osallistumisen muotoja, mutta valitettavasti samalla on helpompaa jäädä yksin. Airiston Nuorkauppakamari on yksi paikallinen toimija, joka antaa mahdollisuuden alle 40-vuotiaille lähteä mukaan kehittämään yhteiskuntaa sekä itseään ja samalla tuottamaan hyvää esimerkiksi Joulupuu-keräyksen kautta.

Meidän ei tarvitse saada uutta kuningasideaa, riittää että jokainen meistä nostaa hieman katsetta omista varpaistaan ja kännykän näytöltä. Tai vaikka kysyy naapuriltaan, mitä hänelle kuuluu tai poimii huomaamansa roskan maasta.

Tarvis enemmän duoo kuin sooloo, siihen me jokainen pystymme!

Kimmo Hollmén

Kirjoittaja on Airiston Nuorkauppakamarin

senaattori