Kulttuuribussi kuljettaa ihmiset maksutta Kuusistoon

0
Markku Pohjola pitää Kuusiston linnanrauniolla kahvilaa ja esittää Kuusiston piispanlinnan historiaan pohjautuvia virtuaaliesityksiä. Arkistokuva kesältä 2022.

Kaarinan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut tarjoaa heinäkuussa maksuttoman bussikuljetuksen Kuusiston linnanraunioille. Kulttuuribussi liikennöi keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Kaarinan keskustan ja Kuusiston linnanraunioiden välillä. Kulttuuribussi kulkee ajalla 2.7.–6.8.

Tämä kesä on kulttuurituottaja Tove Forssellin mukaan kokeilu, onko palvelulle käyttöä. Aiempina vuosina linnanraunioille on järjestetty kuljetuksia bussilla ja veneellä tapahtumien yhteydessä.

– Ajatus Kulttuuribussista lähti osittain siitä, että raunioiden ja sen ympäristöön panostetaan useamman toimijan toimesta nyt ja tulevina vuosina. Muun muassa Kuusiston Piispanlinnan Vierailukeskus, Taidekartano ja Metsähallituksen suunnitelmat tuoda eläimiä laiduntamaan Kuusistoon luovat yhdessä Kuusistosta monipuolisen ja upean kohteen vierailla. Koska kulku raunioille on haastavaa kesäkaudella, pyrkii Kulttuuribussi helpottamaan pääsyä, Forssell taustoittaa.

Kulttuuribussi lähtee Paraistentien pysäkiltä, Hotelli Kivitaskun kohdalta. Ensimmäinen vuoro ajaa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 11.30 ja viimeinen vuoro lähtee linnanrauniolta kello 18.30. Kyytiin mahtuu kerralla noin 20 henkilöä, ja bussi on matalalattiainen, joten mukaan voi tulla myös esimerkiksi rollaattorilla tai lastenvaunuilla.

Bussi pysähtyy matkan varrella Kuusiston K-Marketilla, Kuusiston kirkolla sekä Taidekartanolla.