Lihasvamma viimeistelyharjoituksissa – Milja Thureson ei osallistu Kalevan kisoihin

0
Milja Thureson viime vuoden Euroopan mestaruuskisoissa Saksan Münchenissä. Kuva: Thomas Windestam

Turun Tovereita edustava kaarinalaispikajuoksija Milja Thureson joutuu jättämään viikonloppuna käytävät Kalevan kisat väliin lihasvamman takia. Asiasta Kaarina-lehdelle kertoo Thuresonin valmentajaisä Vesa Thureson.

– Haaveri sattui sunnuntaisissa viimeistelyharjoituksissa. Mitään ennusmerkkejä tällaisesta ei ollut ilmassa, Vesa Thureson kertasi maanantaina.

– Milja on käynyt magneettikuvissa. Mistään vakavasta ei pitäisi olla kyse, mutta Kalevan kisat tulevat liian nopeasti, hän arvioi.

Milja Thureson taitaa kaikki sileät pikamatkat. Arkistokuva elokuulta 2020. TS-arkisto/Eero Saarikoski

Thureson on tullut tunnetuksi pikajuoksuratojen työjuhtana. Viime vuonna hän ahkeroi Kalevan kisoissa kaikilla sileillä pikamatkoilla (100 metriä, 200 metriä, 400 metriä) ja saavutti jokaiselta myös mitalin (hopeaa 100m ja 200m, pronssia 400m). Samassa tempussa hän onnistui yhtäältä vuonna 2018, jolloin plakkariin kertyi myös yksi kulta (200m; hopeaa 100m ja 400m). Hallissa Thureson on saavuttanut “triplan” kertaalleen, vuonna 2019.

Thuresonilla, 29, on palkintokaapissaan 15 Kalevan kisojen mitalia. Aikuisten SM-halleista hän on napannut yhteensä 14 mitalia.

Thureson on edustanut Suomea yleisen sarjan Euroopan mestaruuskisoissa kolmesti: ulkoradoilla vuosina 2014 ja 2022, ja sisäradoilla tänä vuonna.