Littoisten monitoimitalolla nostettiin Suomen ennätyksiä

0
Rannikon Voimaa edustava Heidi Bäckström teki kisoissa kaksi SE-tulosta. Kuvat: Marika Runsala

Rannikon Voima ry järjesti ensimmäiset kansalliset voimanostokilpailut kesäkuussa Littoisten monitoimitalolla. Kisoihin osallistui 27 kilpailijaa, joista kauimmaiset saapuivat Oulusta asti.

Kisoissa tehtiin peräti viisi Suomen ennätystä. Kaksi SE-tulosta kirjattiin Rannikon Voima ry:n masters-nostaja Heidi Bäckströmille , kaksi SE-tulosta kirjattiin puolestaan Power Lifters Pori ry:n juniorinostaja Karoliina Salmelle ja yhden SE:n teki juniorinostaja Josefina Saarinen vieden maineen mukanaan Tammisaareen Kraftklubben Eken rf:lle.

Bäckströmin SE-tulokset tulivat yli 40-vuotiaiden ja alle 84-kiloisten naisten sarjassa maastanostosta (180 kg) ja yhteistuloksesta (432,5 kg). Salmi puolestaan kirjasi SE-lukemat penkkipunneruksessa (83 kg) ja yhteistuloksessa (393 kg) alle 18-vuotiaiden ja yli 84-kiloisten naisten sarjassa. Saarisen Suomen ennätys nousi penkkipunnerruksessa (83 kg) alle 18-vuotiaiden ja alle 76-kiloisten naisten sarjassa. Klassisessa voimanostossa kilpaillaan penkkipunneruksessa, maastanostossa ja jalkakyykyssä sekä näiden kaikkien kolmen lajin yhteistuloksessa.

Kaarinalainen Rannikon Voima pystyi tukijoidensa avustuksella palkitsemaan kilpailuissa IPF-pisteissä vertailtuna kolme parasta naista sekä kolme parasta miestä klassisessa voimanostossa, sekä varustevoimanostajan. Naisissa ylivoimaisen voiton nappasi Rannikon Voiman Heidi Bäckström pisteillä 82,290. Toiseksi pisteillä 79,660 sijoittui helsinkiläinen Ida Hyytiäinen , joka edustaa Optimal Performance ry:tä. Pronssille pisteillä 79,270 kipusi myöskin helsinkiläinen nostaja, Emmi Räsänen , joka edustaa puolestaan Eastside Iron Tribe ry:tä.

Miehissä sekä ensimmäinen että kolmas sija tulivat kotiseuralle. Rannikon Voima ry:n Oskari Helenius voitti kilpailun hurjalla 90,200 pistesaldolla. Kolmenneksi sijoittui puolestaan RAVin Marko Helynen pisteillä 81,980 ja toiseksi pisteillä 86,150 sijoittui haminalainen Hannu Österman , joka edustaa Team FPC Gym ry:tä.