LTU:n Pamela Rantala jäi ilman tulosta kesäolympiafestivaaleilla

0
Pamela Rantala voitti keväällä ensimmäisen kiekonheiton suomenmestaruutensa. Kuvassa ovat Rantalan lisäksi Piikkiön Kehityksen Juho Suominen (kesk.) ja Turun Urheiluliiton Aapo Kalajoki. Myös Suominen voitti kultaa Pajulahden kilpailussa.

Littoisten Työväen Urheilijoita edustava Pamela Rantala ei saanut tulosta naisten kiekkokilpailussa Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla Slovenian Mariborissa.

Rantalan pöytäkirjaan merkittiin kolme rastia, eikä hän päässyt täten kolmelle viimeiselle heittokierrokselle. Keskiviikkoisessa (26. heinäkuuta) kilpailussa oli mukana 14 heittäjää, ja mittelö käytiin suorana loppukilpailuna ilman karsintaa.

Kiekkokisan voittoon viskasi Norjan Helene Mariel Ramslien, jonka paras heitto kantoi 49.16 metriä. Muut mitalisijat menivät Saksan Frieda Roberta Echterhoffille (48.17) ja Kreikan Maria Rafailidoulle (47.95).

Rantalan tänä vuonna kirjattu ennätys on 47.76. Kyseinen tulos olisi tuonut Mariborissa nelossijan.

17-vuotias Rantala johtaa ikäluokkansa tämänvuotista Suomen tilastoa vajaan metrin erolla Turun Urheiluliiton Carmen Wellingiin (46.79). 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailut käydään Kuortaneella 11.–13. elokuuta.