Pääkirjoitus: Yölliselle moporallille stoppi

0

Tämän päivän lehdessä kerrotaan mopoilijoiden aiheuttamista liikenteen vaaratilanteista Kaarinassa. Tällä alueella mopojen aiheuttamat onnettomuudet näyttävät huolestutettavilta tilastojen mukaan, kun niitä verrataan muuhun Varsinais-Suomeen. Häiriökäyttäytymisistä suurin osa tapahtuu ilta- ja yöaikaan, jolloin mopoilla lähdetään päristelemään pitkin katuja niin, että asukkaiden kotirauha häiriintyy.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus päätti kesäkuun lopulla, että mopoilla ja mopoautoilla ajaminen kielletään yöajaksi heinäkuun alusta alkaen. Käsittääkseni muualla päin Suomea ei ole tällaiseen ratkaisuun vielä päädytty. Ongelmien täytyy olla suuria, että yöajelut kielletään täysin.

Voisiko Kaarinan yölliseen moporalliin löytyä vastaavasta kiellosta ratkaisu? Olen sitä mieltä, että jos nuorten ajeluun halutaan jokin selvä ratkaisu, niin konkreettisiin keinoihin on ryhdyttävä. Poliisilla olisi tarvittaessa mahdollisuus puuttua häiritsevään ajamiseen esimerkiksi huomautuksella tai sakolla.

Uskallan väittää, että näille nuorille, jotka yöaikaan häiritsevää ajelua harrastavat, saattaisi herätä huoli omasta liikenteessä käyttäytymisestä ja siitä aiheutuvista seurauksista. On tärkeää, että nuorille opetetaan alusta alkaen liikenteen pelisäännöt ja että niitä rikkomalla joutuu itse vastaamaan omista teoistaan.

Kaarina on usean täällä asuvan mielestä rauhallinen paikka asua. Se onkin yksi syy miksi täällä halutaan asua ja tänne muutetaan vuosi toisensa perään. Voisiko tässä olla ratkaisu myös rauhan pysymiseen kaupungissa?