Varha aloittaa sosiaalisen luototuksen myöntämisen elokuun alussa

0
Kuva: Riitta Salmi

Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha alkaa myöntämään sosiaalista luottoa 1. elokuuta alkaen. Luototuksen tarkoituksena on ehkäistä pienituloisten taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä tukea itsenäistä pärjäämistä.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää perustelluista syistä esimerkiksi talouden tasapainottamiseen, velkakierteen katkaisemiseen, kodin hankintoihin, työllistymisen tai kuntoutumisen tueksi, asumisen turvaamiseen sekä kriisitilanteiden ratkaisemiseksi.

–Mikäli emme voi myöntää hakijalle sosiaalista luottoa, autamme häntä muilla tavoin tilanteen selvittämisessä. Yhdessä hakijan kanssa kartoitamme myös hänen muut mahdollisesti tarvitsemansa palvelut, johtava sosiaalityöntekijä Elina Wiljanen kertoo Varhan tiedotteessa.

Sosiaalinen luotto on pankkilainaan verrattavissa oleva luotto takaisinmaksuehtoineen. Sosiaalinen luotto ei vaikuta hakijan mahdollisuuksiin saada toimeentulotukea. Laina-aika on korkeintaan viisi vuotta lainan myöntöhetkellä.

Sosiaalisen luoton hakeminen käynnistyy alkukartoituksella puhelimessa. Hakemuksen käsittelyaika vaihtelee asiakaskohtaisesti, mutta keskimäärin käsittely kestää 1-3 kuukautta.

Sosiaalista luottoa ovat Varsinais-Suomen alueella aiemmin myöntäneet Turun ja Salon kaupungit.