Gospelia, virsiä ja runoja Kuusiston kirkossa

0
The Blond Aleksandra. Vasemmalta Varpu Ruohonen, Auni Frantti ja Lasse Vahtola.

Kuusiston kirkossa kuullaan keskiviikkona 23. elokuuta hengellistä musiikkia ja runoja Tänään paistaa aurinko -esityksen merkeissä. Musiikista vastaa kolmihenkinen The Blond Aleksandra -yhtye, ja lausujana kuullaan Kaarinan seurakunnan entistä kirkkoherraa Pirjo Vahtolaa.

The Blond Aleksandra on ollut koossa 1990-luvulta lähtien, ja sen musiikki on laaja-alaista gospelia aina 1960-luvulta nykypäivään. Yhtye tulkitsee esimerkiksi Pekka Simojoen ja Heikki Laitisen sävellyksiä. Kokoonpano esittää myös Raamatun teksteistä versioituja kappaleita.

The Blond Aleksandran nykyiset muusikot ovat olleet yhtyeen mukana sen alkuajoista saakka. Bändissä kuullaan Auni Franttia (sopraano, rytmisoittimet), Varpu Ruohosta (altto, kontrabasso) ja Lasse Vahtolaa (miesäänet, piano, kitara).

Yhtye on esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa ja tuomasmessuissa. Tänä vuonna suunnitelmissa on tehdä musiikkivideoita ja digiäänitteitä 90-luvun taltioinneista.

Pirjo Vahtola on eläkkeellä oleva rovasti, joka on harrastanut lausuntaa Turun Lausuntakerhossa vuodesta 2011 alkaen. Hänet hyväksyttiin Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäseneksi alkuvuodesta 2020.

Tänään paistaa aurinko -esityksessä kuullaan yksi Eino Leinon runo, muut ovat Vahtolan itse kirjoittamia.

– Runoni käsittelevät esimerkiksi luontoaiheita ja ihmissuhteita. Monissa on hengellinen näkökulma, muttei kaikissa, Vahtola kertoo.

Virsikirjassa on kolme Vahtolan sanoittamaa virttä.

– Ohjelmistossa on kaksi virttä, jotka kajautetaan yhteislauluna, Vahtola sanoo Kuusiston runomusiikki-iltaan viitaten.

Pirjo Vahtola lausuu Kuusiston kirkossa pääosin omia runojaan. Arkistokuva.

Tänään paistaa aurinko -esitys Kuusiston kirkossa keskiviikkona 23. elokuuta kello 18. Vapaa pääsy.