Piikkiön Kehityksen 14-vuotias Aino Ivaldi esiintyi vahvasti yleisurheilun SM-kisoissa Imatralla – kotiintuomisiksi kaksi pistesijaa

0
Aino Ivaldi (vas.) kirmaamassa 60 metrin spurttia vuoden 2021 arkistokuvassa. Mukana myös muita Piikkiön Kehityksen pikamenijöitä: Linda Ojala (kesk.) ja Aada Myllymaa. Kuva: Sami Brodkin

Piikkiön Kehityksen Aino Ivaldi osallistui menestyksekkäästi ensimmäisiin yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailuihinsa, kun hän sijoittui viidenneksi 14-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä ja kahdeksanneksi saman sarjan kolmiloikassa Imatralla viime viikonloppuna.

Kahdeksan parhaan joukkoon, eli pistesijoille, pääseminen molemmissa pituussuuntaisissa hyppylajeissa on kova saavutus. Lauantaisessa pituuskilvassa oli mukana 20 nuorta hyppääjätärtä, ja sunnuntain kolmiloikkamittelössä heitä oli peräti 34.

Kolmiloikassa Ivaldi paransi parin viikon ikäistä ennätystään 14 sentillä lukemiin 10.60 metriä. Pituuskisassa Ivaldin tulokseksi merkittiin 4.92, kun piikkiöläinen on ponnistanut parhaimmillaan 16 senttiä pidemmälle (5.08).

Mikäli Ivaldi olisi pystynyt pituuspäivänä ennätykseensä, hän olisi taistellut tiukasti mitalista. Pronssi meni nimittäin Viipurin Urheilijoiden Sara Södermanille tuloksella 5.11. On kuitenkin huomioitava, että Imatran hiekkakasalla puhaltelivat lauantaina pääosin vastaiset tuulet.

Pituuskisan kaksi parasta olivat ylitse muiden. IF Sibbo Vargarnan Lumi Koskelainen voitti kultaa (5.51) ja Joensuun Katajan Sohvi-Lotta Varonen hopeaa (5.36).

Kolmiloikassa Ivaldi jäi mitalista vajaan 80 sentin päähän. Kilvan voitti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Amanda Aakko (11.38), hopeaa nappasi samalla tuloksella Helsingin Kisa-Veikkojen Iida Perttula ja Vihdin Viestin Oivi Heikinahon pronssiponnistuskin kantoi saman verran. Kun pituuskisan voittanut Lumi Koskelainen jäi neljänneksi vain sentin heikommalla tuloksella (11.37), voinee mitalikamppailua pitää vähintäänkin jännittävänä.

Kaarinan Uran Jussi Soraluoma sijoittui samoissa Imatran SM-kilpailuissa 15-vuotiaiden poikien keihäskilvan yhdeksänneksi. Soraluoman paras kiskaisu kantoi 48.49 metriä, kun hänen heinäkuussa heitetty ennätyksensä on viisi senttiä vajaat 50 metriä.

Soraluoma jäi harmittavan lähelle kahdeksatta tilaa, joka olisi tuonut hänelle kolme lisäheittoa ja Uralle pistesijan. Lieksan Urheilijoiden Onni Hyrskylän pisin heitto kantoi nimittäin vain 12 senttiä pidemmälle (48.61) kuin Soraluoman paras noteeraus.