Juho Suominen protestin kautta EM-finaaliin – “Mittausten kanssa oli aikamoista sähellystä”

0
Piikkiön Kehityksen Juho Suominen pääsi kuin pääsikin miesten kiekonheiton finaaliin alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Jerusalemissa. Kuva Lahden Kalevan kisoista. Kuva; Julian Rauhaniemi

Piikkiön Kehityksen Juho Suominen selvitti tiensä kiekonheiton loppukilpailuun alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoissa Jerusalemissa erikoisten vaiheiden jälkeen.

Suominen oli maanantaisen karsinnan yhteistuloksissa 14:s, kun tavallisesti 12 karsinnan parasta heittäjää pääsee loppukilpailuun. Suomen joukkue teki kuitenkin protestin kenttätoimitsijoiden edesottamuksista, ja se meni läpi.

– Mittausten kanssa oli aikamoista sähellystä, Suomisen valmentaja Antti Suonpää toteaa.

Suonpää seuraa kisoja koti-Suomesta, mutta hän on ollut tiiviisti yhteydessä Israeliin.

– Juhon toinen karsintaheitto mitattiin rajusti väärin. Pöytäkirjaan merkittiin reilu viisikolmonen, kun heitto oli todellisuudessa yli 55-metrinen, Suonpää selventää.

Kenttälajien karsinnoissa urheilijoilla on kolme suoritusyritystä, korkeus- ja seiväshyppy poislukien.

– Juho sai heittää neljästi, Suonpää kertoo.

Suomisen virallinen karsintatulos oli lopulta 53.64. Mikäli protesti ei olisi mennyt läpi, hän olisi jäänyt finaalipaikasta noin 60 sentin päähän.

– Tv-kuvien välityksellä sanoisin, että kyllä siellä meni muidenkin kohdalla homma pieleen, Suonpää arvioi.

Suominen sijoittui puolitoista viikkoa sitten Kalevan kisoissa neljänneksi. Tuolloin heitettiin miesten täysipainoista välinettä (2kg), kun Jerusalemissa paiskotaan 19-sarjan kiekkoa (1,75kg).

1,75-kiloista limppua Suominen on liidättänyt parhaimmillaan 56.84 metriin. Hän lähtee finaaliin 11. parhaalla ennätyksellä.

Kiekon loppukilpailu käydään myöhään tiistai-iltana, ja Kaarina-lehti perkaa niitä heti keskiviikkoaamuna (9.8.).