Kaarina ei antanut lupaa kajota Muikunvuoren muinaisjäännöksiin – uutta hoivarakennusta ei tule

0
Maisema Muikunvuoren kalliolta. TS-arkisto/Ari-Matti Ruuska

Kaarinan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, ettei se puolla Sievi Hyvinvointitilat Oy:n lupahakemusta kajota Kaarinan Pompossa sijaitsevan Muikunvuoren muinaisjäännösalueeseen. Hoivapalveluita tarjoava yhtiö on hakenut lupaa, koska se haluaisi rakentaa tontille uuden kaksikerroksisen hoivarakennuksen. Rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluisivat myös liikennöintialueet sekä paikoitus- ja piha-alueet.

Asia on herättänyt vuoden aikana mielipiteitä laidasta laitaan, sillä kaupunginhallituksen pöydälle päätyivät ympäristölautakunnan ja kaupunkikehityslautakunnan toisistaan eroavat lausuntoehdotukset asiasta.

Kaupunginhallitus päätyi kuitenkin nojaamaan ympäristölautakunnan lausuntoon, joka ei puoltaisi kajoamisluvan myöntämistä.

Päätöksessä viitataan ympäristölautakunnan lausunnon lisäksi maaliskuussa 2023 annettuun lausuntoon, jolloin kaupunki lausui Muikunvuoren olevan valtakunnallisesti merkittävä arkeologinen kohde.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän