Kaarina korottamassa Krossin paloaseman budjettia kolmella miljoonalla eurolla

0

Kaarinan Krossiin nousevan uuden paloaseman budjetti on nousemassa jo noin 12 miljoonaan euroon. Alun perin paloasema piti rakentua noin yhdeksän miljoonan euron budjetilla, joten lisärahoituksen tarve on noin kolme miljoonaa euroa. Kyseiset summat eivät sisällä arvonlisäveroa.

Syynä tuntuvaan hinnannousuun on rakennuskustannusten äkillinen nousu viimeisen runsaan vuoden aikana. Vielä kesällä 2022 hankkeen arvioitin maksavan arvonlisäverottomana kaikkiaan noin 10,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessaan ja päätyi puoltamaan teknisen lautakunnan päätöstä lisärahoituksen myöntämiseksi. Urakoitsijaksi on jo aiemmin valittu edullisimman tarjouksen tehnyt Peab Oy (tarjous noin 10,9 miljoonaa euroa alv. 0%).

Jos Kaarinan kaupunginvaltuusto sinetöi ensi maanantain (4.9.) kokouksessaan lisärahoituksen hankkeelle, vaatii se vielä toteutuakseen sen, että kiinteistön tuleva vuokralainen, eli aluepelastuslaitos sitoutuu vuokraamaan tilat aiemman suunnitelman mukaisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän