Kaarinaan rekisteröitiin vuoden aikana lähes 300 sähköautoa – Automyyjä: “Kyllä sen huomaa, että sähköautojen kysyntä on kasvanut selvästi”

0
Teslan Model S edustaa sähköautoilun sitä päätä, jossa haetaan pitkää toimintasädettä ja isoa akkutehoa. Automyyjä Santtu Kalatien mukaan myös toiselle ääripäälle, eli lyhyehköllä toimintasäteellä varustelluille pienille sähköautoille riittää ostajakuntaa kaupunkialueilla. Kuva: Jan Sundman

Kaarina sähköautoistuu kovaa vauhtia. Traficomin kesä-heinäkuun taitteen tilastojen mukaan Kaarinassa oli runsas kuukausi sitten yhteensä 614 sähköautoa, mikä tarkoittaa 0,017 sähköautoa kaarinalaista kohden. Väkilukuun suhteutettuna Kaarina on yksi sähköautoistuneimmista kunnista, sillä esimerkiksi Turussa vastaava lukema on 0,011 ja Helsingissä, jossa on noin viidennes Suomen kaikista sähköautoista, asukaslukuun suhteutettu lukema jää 0,017:een.

Suomessa eniten sähköautoja on asukaslukuun suhteutettuna Kauniaisissa (0,031 sähköautoa per asukas), Espoossa (0,024) ja Siuntiossa (0,024). Paikallinen tilastokummajainen on Kaarinan rajanaapuri Paimio, jossa on keskimäärin 0,019 sähköautoa per asukas. Sillä lukemalla irtoaa valtakunnallisessakin vertailussa kahdeksas sija. Paimiossa sähköautoja oli kesä-heinäkuun taitteessa 211.

– Vaikea sanoa mitään yksittäistä syytä, miksi Kaarinassa ja Paimiossa on niin paljon sähköautoja, mutta yksi tekijä on varmasti omakotitaloasumisen suosio. Iso osa niin kaarinalaisisista kuin paimiolaisistakin asuu omakotitaloissa, joissa sähköautojen latausmahdollisuudet ovat keskimäärin paremmat kuin isommissa taloyhtiöissä, tuumii Kamuxin Kaarinan toimipisteellä automyyjänä työskentelevä Santtu Kalatie.

Kamuxin automyyjä Santtu Kalatie sanoo, että yhä useampi saapuu liikkeeseen tutustumaan sähköautovalikoimaan. Hänen mukaansa yksi sähköautojen valttikorteista on laaja varustevalikoima jo tehdaskunnossaan. Kuva: Jan Sundman

Määrä tuplaantunut vuodessa

Krossissa muun muassa sähköautoja myyvän Bil On Oy:n osaomistaja Aki Nylund tarjoaa Kaarina–Paimio-akselin sähköautoistumiseen toisenkin syyn.

– Sähköautojen teknologia on kehittynyt viime vuosina sellaiseksi, että nyt sähköauton hankkiminen on jo monenlaisessa elämäntilanteessa eläville ihmisille loogista. Autojen toimintasäteet ovat sitä luokkaa, että parilla viikoittaisella latauksella pärjää tässä Turun lähiseuduilla jo hyvin, hän sanoo.

Kaarinassa sähköautojen määrä on vuodessa lähes kaksinkertaistunut, kun kesä-heinäkuun taitteessa 2022 autojen määrä kaupungissa oli vain 320. Sama trendi näkyy myös Paimiossa, jossa vuosi sitten sähköautoja oli 120.

– Kyllä sen huomaa, että sähköautojen kysyntä on kasvanut selvästi. Toiset etsivät näppärää kaupunkiautoa pienempiin ajoihin ja sitten taas toisessa ääripäässä etsitään mahdollisimman isoja akustoja ja sitä kautta pitkää toimintasädettä. Varusteethan itsessään ovat käytännössä kaikissa sähköautoissa hyvää luokkaa, Kamuxin Kalatie kertoo.

Sähköautojen latauspisteet yleistyvät kovaa vauhtia. Kuva: TS-arkisto/Timo Jakonen

“Teslat liikkuvat tällä hetkellä parhaiten”

Bil On Oy myy Kaarinan Krossissa kahta eri sähköautomerkkiä: Teslaa ja Polestaria. Syy kapeahkoon valikoimaan on yksinkertainen.

– Ne ovat niitä merkkejä, joilla on hyvä markkina. Teslat liikkuvat tällä hetkellä parhaiten, mutta myös Polestarille on hyvin kysyntää, Aki Nylund sanoo.

Sitä mukaa kun sähköautojen toimintasäteet ovat viime vuosina kasvaneet, on myös skeptisyys sähköautoilla liikkumiseen esimerkiksi pidemmillä lomamatkoilla vähentynyt. Nylund uskookin, että todellinen sähköautovallankumous on jo lähivuosien päässä.

– Nyt jo tehdään pidempiä reissuja sähköautoilla aivan ongelmitta, koska latausverkosto on parissa vuodessa kehittynyt selvästi. Toimintasäteet kasvavat, latausasemat kehittyvät ja tieverkostoon asennetaan enemmän latauspaikkoja. Sähköautoilla on laajat akkutakuut merkistä riippumatta, joten tekniikan kestävyyden puolesta turvaa riittää pitkäksi aikaa, Nylund luettelee.

Vaikka sähköautojen määrä seudulla kasvaakin kovaa vauhtia, ovat liikkeissä pääasiassa myytävät autot edelleen kuitenkin polttomoottorikäyttöisiä.

– Eivät ne (polttomoottoriautot) mihinkään ole häviämässä, vaikka sähköautot ovatkin yleistyneet. Kyllä polttomoottoriautoja nähdään liikenteessä vielä pitkään. Näkee sen meilläkin myytävistä autoista, että selvästi suurin osa on edelleen bensiini- tai dieselkäyttöisiä tai sitten hybridejä, Santtu Kalatie korostaa.

Kaikkiaan Suomessa oli kesä-heinäkuun taitteessa noin 64 000 sähköautoa. Tuokin määrä on lähes tuplaantunut vuoden takaisesta.

Teslat ovat sähköautosta haaveilevien suosiossa. Kuva: TS-arkisto/Ari-Matti Ruuska

Suomen sähköautoisimmat kunnat asukaslukuun suhteutettuna

1. Kauniainen 0,031 sähköautoa per asukas

2. Espoo 0,024

3. Siuntio 0,024

4. Kirkkonummi 0,022

5. Sipoo 0,021

6. Vesilahti 0,020

7. Vantaa 0,019

8. Paimio 0,019

9. Pirkkala 0,019

10. Lempäälä 0,018

Kaarina 0,017

Turku 0,011