Keltanokat suuntasivat koulutielle

0
Koululaiset ovat aloittaneet uuden lukukauden. Ensimmäisen luokan oppilaat tunnistaa keltaisesta lippalakista.

Kaarinan kouluissa polkaistiin torstaina 11.8. uusi lukuvuosi käyntiin. Hovirinnan koulun pihalla käy kova kuhina, kun vanhemmat saattavat lapsiaan oppitunneille.

Ensimmäisen luokan oppilaat huomaa keltaisista lippalakeista, joita Vakuutusyhtiö If on jakanut koulutaipaleensa aloittaville jo 18 vuoden ajan. Keltanokkalippiksillä halutaan parantaa pienten ekaluokkalaisten liikenneturvallisuutta, ja lähes miljoona lasta on saanut 18 vuoden aikana oman lippiksensä.

7-vuotias Linnea Wikström saapuu aloittamaan neljättä koulupäiväänsä innostuneilla fiiliksillä.

– Koulu on tuntunut tähän mennessä hauskalta. Parasta on leikkiä kavereiden kanssa ulkona kivoja leikkejä, Linnea Wikström toteaa.

Wikströmillä ei ole suuria toiveita koulun suhteen, mutta hän odottaa innolla, mitä tuleva lukuvuosi tuo mukanaan.
– Tämä keltanokkalippis on hieno, hän jatkaa tyytyväisenä.

Vanhemmille koulutaipaleen aloitus on uusi ja jännittävä ajanjakso elämässä. Äiti Anette Wikström on tuonut lapsensa kouluun ennen töiden aloittamista.
– Viime viikko oli todella haikea, kun koulutie alkoi. Mietin vain, että kuinka nopeasti oma lapsi onkaan kasvanut. Pyrin tuomaan Linnean kouluun ennen omia töitäni ja haen hänet töiden jälkeen iltapäiväkerhosta, äiti-Wikström kertoo.

Hän on luottavaisin mielin tulevan lukuvuoden suhteen ja on tyytyväinen myös uudesta hienosta koulurakennuksesta.
– Kiva, että lapsilla on sama porukka kuin viime vuonna. Heillä on ollut hyvä ryhmähenki, joten toivon sen jatkuvan edelleen samanlaisena, Wikström sanoo.

Suomiräppärinä ja perheenisänä tunnetuksi tullut Paleface (Karri Miettinen) päivitti Georg Malmsténin ja Helena Eevan Lasten liikennelaulun tähän päivään. Kappale muuttui Aikuisten liikennelauluksi, jossa vastuu liikenneturvallisuudesta siirretään lapsilta kuljettajille. Aikuisten liikennelaulu on julkaistu suoratoistopalveluissa.