Lintutorniopastuksia Järvelässä ja Kuusistonlahdella

0
Lintubongarit tositoimissa Järvelässä. Kuva: Jari Kårlund

Turun Lintutieteellinen Yhdistys (TLY) järjestää lintutorniopastuksia Järvelän kosteikolla ja Kuusistonlahdella elo-syyskuussa. Ensimmäinen Järvelän-opastus on maanantaina 14. elokuuta, ja syksyn viimeinen opastus on torstaina 14. syyskuuta.

Järvelässä opastuksia on kuukauden aikana yhteensä 17 kappaletta. Kuusistonlahdella TLY:n opas on paikalla viitenä arki-iltana.

Opastusten aikana yhdistyksen oppaat neuvovat lintujen määrittämisessä, kertovat TLY:n ja BirdLife Suomen toiminnasta sekä antavat vinkkejä vaikkapa mahdollisia kalustohankintoja varten. Opastukset ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Oikein huonon sään, kuten kovan sateen osuessa kohdalle, opastus voidaan peruuttaa.

Järvelän kosteikko on tulviva peltoalue Littoistenjärven pohjoispuolella. Alueella lepäilee ja pesii monipuolinen rantalinnusto. Kuusistonlahti on ruovikkoinen merenlahti, jonka rannalla on nyky-Suomessa poikkeuksellisen hieno iso laidunniitty. Järvelän lintulava sopii myös liikuntarajoitteisille.

TLY järjestää lintutorniopastuksia syksyn aikana myös Raisiossa Raisionlahdella, Turussa Friskalanlahdella ja Paraisilla Pettebynlahdella.

TLY:n lintutorniopastukset

Syksyn ajankohdat Kaarinassa

  • Järvelän kosteikko: 14., 16.–17., 21.–24. ja 28.–31. elokuuta sekä 4.–6., 11. ja 13.–14. syyskuuta kello 18–20.
  • Kuusistonlahti: 15., 22. ja 31. elokuuta sekä 5. ja 12. syyskuuta kello 18–20.