Mielipide: Kaarinan leikkipuistojen alasajo(ko) menossa?

0

Jälleen kerran täytyy ihmetellä, mitä on tapahtumassa Kaarinan niin tärkeässä ohjatussa leikkipuistotoiminnassa. Juuri ennen syyskauden alkua paikkaa hakeneille ilmoitettiin, että vain Kesämäen puisto aukeaa 9. elokuuta, ja Kuusiston ja Poikluoman Karhupuiston leikkipuistot vasta syyskuussa, jos aukeavat.

Syynä on kuulemma henkilöstörekrytointi. Toki paikkaa tarjottiin Kesämäestä, jonne ei ylitsepääsemättömän pitkä matka ole, jos auto on käytössä. Siis jos on.

Itse olen isoäiti, jolla on etuoikeus saada hoitaa lapsenlapsiaan. Olisipa hienoa, jos pikkusisaren voisi viedä puistoon aamupäivällä, kun isompi lapsi on koulussa ykkösluokalla. Koululaisella päivä päättyy kello 12 tai 13, jolloin haen hänet kotiin ja olen vienyt tietysti ensin aamulla. Jos nuoremman saisi Kuusiston lähipuistoon aamupäiväksi, tai edes Kesämäkeen, olisi aikaa hoidella omia asioita ja lapsella olisi leikkiseuraa. Kotiin hakeminenkin sujuisi samalla reissulla.

Eipä tunnu mielekkäältä lähteä viemään pientä puistoon silloin kun siskosta saa seuraa, muutenkin edestakaisin ajoa ja kilometrejä kertyy.

Ihmetyttää, että yhdessä puistossa on neljä lastenohjaajaa koko päivän, eikö heitä olisi voinut jakaa edes niin, että toisetkin puistot olisivat auki vaikka vuoropäivin aamupäivällä. Ja eikö henkilöstörekrytoinnin olisi voinut tehdä ajoissa. Jo keväällä ihmetytti, kun jatkuvasti oli puistot kiinni henkilöstövajeen vuoksi, kuitenkin toisessa puistossa saattoi olla neljä tai viisi ohjaajaa paikalla.

Ohjattu leikkipuistotoiminta mahdollistaa monille perheille sen, että lapset hoidetaan kotona esimerkiksi isovanhempien avulla. Tällä nykyisellä toiminnalla puistot saadaan tyhjenemään, jolloin ne on helppo sulkea tarpeettomina. Löytyyköhän niille lapsille sitten tilaa päiväkodeista?

Seija Ranne