Pamela Rantalalle SM-hopeaa kiekonheitosta – ja paikka nuorten Ruotsi-otteluun

0
Littoisten Työväen Urheilijoiden Pamela Rantala Kuortaneen hopeaa tuoneessa kiekkoringissä.

Teksti: Julian Rauhaniemi, Jouko Katajisto 

Littoisten Työväen Urheilijoiden Pamela Rantala urakoi kolme lajia 17-vuotiaiden Suomen mestaruuskisoissa Kuortaneella viime viikonloppuna. Leipälajissaan kiekonheitossa Rantala ansaitsi itselleen SM-hopeaa tuloksella 43.32 metriä.

Ensimmäisen ulkoratojen SM-mitalinsa saavuttanut Rantala ei jäänyt kauas kisan voittaneesta Turun Urheiluliiton Carmen Wellingistä. Wellingin voittoheitto kantoi lukemiin 43.98, eli reilut 60 senttiä pidemmälle kuin Rantalan paras kiskaisu.

– Perjantaisen kisapäivän fiilis oli todella hyvä, mutta jännitys näkyi varmasti meissä kaikissa, Rantala kommentoi.

LTU:n lupaava kiekkonainen jäi Kuortaneella ennätyksestään ja kauden parhaastaan (47.76) vajaan neljän ja puolen metrin päähän. Myös kultaa napannut Welling jäi ennätyksestään (46.79) melko reilusti.

SM-mittelö toimi samalla karsintakilpailuna syyskuussa järjestettävään nuorten Suomi–Ruotsi-maaotteluun. Rantala ansaitsi hopeallaan lipun Tukholman kisakoneeseen.

– Harmittaa, etten saanut voittoheittoa Kuortaneella, mutta olen kuitenkin tyytyväinen maaottelupaikasta, Rantala sanoo.

– Tukholmasta haetaan voittoa hyvällä tuloksella, hän lisää.

Viikonlopun SM-kisaputkessa Rantala saavutti pistesijat myös kuulasta ja moukarista. Kuulantyönnössä hän sijoittui viidenneksi (14.07) ja moukarinheitossa kahdeksanneksi (49.21).

Kaarinan Uran urheilijoista Kuortaneella kisasivat moukarinheittäjä Artturi Gauffin ja keihäänheittäjä Nooa Laitinen. Gauffin sijoittui 17-vuotiaiden moukarissa viidenneksi tuloksella 44.94. Laitinen oli 16-vuotiaiden keihäskilpailun 15:s tuloksella 44.98.