Poliisi valvoo liikennettä koulujen läheisyydessä

0

Lounais-Suomen poliisi valvoo tehostetusti koulumatkaliikennettä lukukauden alkaessa. Poliisi jalkautuu erityisesti koulujen lähistölle, ja valvonnan pääpaino on suojatiesääntöjen noudattamisessa. Lisäksi tehovalvonnan kohteina ovat liikennevalojen noudattaminen, turvalaitteiden käyttäminen sekä yleinen liikennekäyttäytyminen koulujen ja kouluteiden läheisyydessä.

Tehostetun valvonnan tarkoituksena on rauhoittaa liikennettä, lisätä koululaisten turvallisuuden tunnetta ja ennaltaehkäistä liikenneonnettomuuksia.

Koulujen alkaessa ja lomien loppuessa liikennemäärät lisääntyvät. Kiire ja liikenne eivät sovi yhteen, joten myös aamuliikenteeseen on tärkeää varata tarpeeksi aikaa, Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa huomautetaan.

Poliisi kiinnittää valvonnassa huomiota paitsi autoilijoiden myös mopoilijoiden ja muiden suojattomien tienkäyttäytyjien liikennekäyttäytymiseen koulujen lähistöllä. Varovaisuutta on noudatettava kaikkialla.

– Jokainen meistä on joskus ollut se pieni, liikenteessä vielä kokematon, koulunsa aloittava ekaluokkalainen. Kokemattomuus liikenteessä voi näkyä monella tavalla, ja siksi on tärkeää hiljentää ajonopeutta, kun havainnoi lapsen, Lounais-Suomen poliisilaitoksen liikennevalvontasektorin johtaja, ylikomisario Mika Peltola muistuttaa tiedotteessa.