Suomisen ennätystehtailu jatkuu: Kaarinan kiekkojätti ylitti odotukset napattuaan EM-kisoista seitsemännen sijan

0
Juho Suominen alle 20-vuotiaiden EM-kisojen finaaliesittelyssä.

Teksti: Pirjo Ailanto

Piikkiön Kehityksen Juho Suominen sijoittui seitsemänneksi kiekonheitossa alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Israelin Jerusalemissa. Hän paransi entistä ennätystään liki metrillä kiskaistuaan parhaalla heitollaan limpun lukemiin 57.76. Tulos on seuran ennätyksen lisäksi Varsinais-Suomen piiriennätys.

Kiekonheiton mestariksi heitti Ukrainan Myhailo Brudin ikäluokan maailman tämän kesän kärkituloksella 66,58. Muut mitalisijat menivät Tshekin Jan Svozilille (59.93) ja Hollannin Yannick Rolvinkille (59.86).

Suominen Jerusalemin kiekkokarsinnassa, joka oli kaarinalaiselle vähintäänkin vaiherikas.

Suominen kilpailee seuraavaksi alle 20-vuotiaiden SM-kilpailuissa Tampereella elokuun loppupuolella, jolloin ohjelmassa saattaa olla myös kuulantyöntöä. Suominen johtaa kauden 19-vuotiaiden Suomen tilastoa myös kuulassa.