Vanhassako vara parempi? – tule, näe, koe

0
Kuusiston linnanrauniot kiinnostavat turisteja ja perikaarinalaisiakin. Kuva: KaLe-arkisto

Kaarinan oppaat sai matkailuoppaan peruskurssin päätteeksi kymmenen uutta Suomen Opasliiton hyväksymää auktorisoitua matkailuopasta. Onnittelut ja tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan ja opastamaan!

Vuosien kuluessa yhdistyksemme aktiivioppaiden määrä on pienentynyt, joten vahvistus joukkoomme on tarpeen. Uudet matkailuoppaat ovatkin opastaneet heti ahkerasti. Meitä opaskonkareita oli mukana kurssin järjestelyissä, ja tiedon jakaminen sujui hyvin. Kurssilaiset olivat sitoutuneita ja osallistuvia.

Se, että yhdistyksessä on mukana konkareita, antaa hyvän perustan myös uusille toimijoille ja yhteistyön jatkuvuuden turvaamiselle. Kaarinan kaupungilla on monipuolinen historia. Esimerkiksi Kuusiston keskiaikaiset linnanrauniot ja paikalliset kirkot luovat pohjan myös tähän päivään. Lukuisat retkikohteet kutsuvat tutustumaan.

Kulttuuri- ja luontomatkailu on viime aikoina lisääntynyt. Yhteistyössä on voimaa. Kaarinan kaupungin kanssa olemme tehneet kulttuuriyhteistyötä esimerkiksi kulttuurikävelyiden muodossa. Kaarina-Seuran kanssa yhteistyö on ollut joustavaa, ja se myös jatkuu.

Matkailuoppaan työ on jatkuvaa koulutusta, joten yhteistyö eri toimijoiden kanssa on olennaista. Luontomatkailu on tärkeää, joten silläkin saralla yhteistyökumppaneiden kanssa mennään eteenpäin.

Opastetut erilaiset kulttuurikävelyt ja linja-autoretket antavat yleensä uutta tietoa niin pitkään paikkakunnalla olleille kuin uusillekin kaarinalaisille. Myös naapurikuntien asukkaille ja matkailijoille kaupunki avautuu paremmin, kun mukana on koulutettu matkailuopas.

Tervetuloa tutustumaan kanssamme! Matkailuoppaan mukana kuulet, mitä näet!

Eija Räsänen

Kaarinan oppaat ry

Suomen Opasliiton Lounais-Suomen alue-edustaja