Veteraanikansanedustajat tutustuivat Kaarinaan – päänavaus pienempien paikkakuntien joukossa

0
Sauvolainen Esko Kiviranta liittyi Veteraanikansanedustajiin hiljattain. Turkulainen Janina Andersson on ollut jäsenenä pidempään; kansanedustajana hän toimi 1995-2011. Kuva: Jaana Pakarinen

Kaarinassa vieraili viime viikon tiistaina kuutisenkymmentä entistä kansanedustajaa, kun Veteraanikansanedustajat ry:n kesän tapaaminen järjestettiin paikkakunnalla.

– Yhteensä yhdistyksessämme on jäseniä kolmisensataa, kertoo kaarinalainen entinen kansanedustaja Kari Kantalainen.

Kantalainen toimi kansanedustajana vuosina 1995–2003. Kaarinaan hän muutti vuonna 2001.

Kaarina valikoitui kesätapaamisen kohteeksi Hans Langhin aloitteesta.

– Kutsuin heidät käymään ja on mukavaa, että tämä onnistui. Aikoinaan 1980–1990-luvuilla lobbasin kansanedustajia merenkulkuasioissa ja sitä kautta minulla on tuttuja täällä, hän mainitsee.

– Kari auttoi minua kampanjassa, kun olin ehdolla eduskuntavaaleissa, Laura Langh-Lagerlöf kertoo. Entinen kansanedustaja Kari Kantalainen on asunut Kaarinassa vuodesta 2001. Kuva: Jaana Pakarinen

Veteraanikansanedustajien päivä huipentui kesäisiin pihajuhliin Hans Langhin omistaman Alaskartanon pihapiirissä. Sitä ennen yhdistys pääsi vierailemaan Avaruuspuisto Väisälässä ja lounastamaan Kaarina-talossa.

– Yhdistyksemme on toiminut 30 vuotta. Syyskokous pidetään aina eduskunnassa ja kesätapaaminen jossain päin Suomea. Yleensä kohteeksi valikoituu suurempia kaupunkeja, mutta Kaarina oli nyt päänavaus pienempien paikkakuntien joukossa, yhdistyksen puheenjohtaja Markus Aaltonen sanoo.

Hän kertoo, että entisistä kansanedustajista peräti 90 prosenttia siirtyy Veteraanikansanedustajat ry:n jäseniksi.

Laura Langh-Lagerlöf, Linda Langh ja Hans Langh isännöivät Veteraanikansanedustajien kesäjuhlia. Kuva: Jaana Pakarinen

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta on tyytyväinen, että yhdistys valitsi käyntikohteekseen nimenomaan Kaarinan.

– Kyllähän heidän päätöksentekolonkeronsa ulottuvat edelleen moneen paikkaan. Lisäksi Kaarinan strategianahan on tuoda kaupunkia näkyväksi, hän muistuttaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän