Furubergistä ja Leporannasta tehdään virtuaaliesittelyt – tavoitteena myynnin vauhdittaminen

0
Furubergin päärakennus on palvellut monia käyttäjiä. Nyt se kuitenkin rapistuu paikoillaan. Kuva: Julian Rauhaniemi

Kaarinan kaupunki on yrittänyt saada Littoisissa sijaitsevia Furubergin ja Leporannan arvokiinteistöjä myydyksi jo viiden vuoden ajan. Nyt, kohteiden markkinoinnin vauhdittamiseksi, kiinteistöistä on tarkoitus teetättää virtuaaliset esittelykierrokset.

Virtuaalimateriaalin tekee Kaarinan keskustassa tukikohtaansa pitävä A1 Media Oy -digitoimisto. Se on laatinut tarjouksen 360-kuvatuotannon ja -virtuaalikierroksen toteuttamisesta, minkä kaupunki on hyväksynyt elokuisella viranhaltijapäätöksellään.

Virtuaaliesitys toimii sellaisenaan selaimessa, tai sen voi upottaa myös verkkosivuille. Esittely tehdään sekä Furubergin että Leporannan kiinteistöstä.

Toteutuneen tilauksen tarkka hinta ei ilmene viranhaltijapäätöksestä, mutta se on arviolta joitain tuhansia euroja.

Leporannan toisessa päässä sijaitsi putka, toisessa yleinen sauna. Paikka on myös toiminut vanhain- ja päiväkotina sekä säilyketehtaana. Kuva: KaLe-arkisto/Sari Järvinen

Furubergin päärakennus on rakennettu vuonna 1897. Rakennus toimi aikoinaan tehtaan patruunan kesähuvilana ja myöhemmin päiväkotina. Leporanta on rakennettu vuonna 1903, ja se toimi alun perin Littoisten pesulaitoksena.

Kiinteistöjen myyntiä on vaikeuttanut rakennusten heikko kunto sekä suojelumerkinnät. Molemmat kohteet ovat asemakaavassa suojeltuja, eikä niitä siten voida myydä purettaviksi. Furuberg Invest Oy tarjoutui vuonna 2020 ostamaan kohteet, mutta kauppa ei toteutunut.

Nyt Kaarinan kaupungin aikomuksena on huutokaupata kiinteistöt nollan euron lähtöhintaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän