Karita Salonen muutti yrityksensä Turusta stressittömämpään Kaarinaan – “Mahdollisuudet on vaikka mutasaunaan”

0
Kosmetologi ja hyvinvointivalmentaja Karita Salonen haluaa auttaa ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin. – Joskus ihmiset tulevat sanomaan, että olisinpa tajunnut tulla aikaisemmin hoitoon. Totean vain, että koskaan ei ole liian myöhäistä, Salonen sanoo. Kuva: Niko Kettunen

– Minähän voisin muuttaa tuohon talon päädyssä olevaan yksiöön. Asun melkein työpaikallani, käyn kotona vain nukkumassa, nauraa unelmatyötänsä tekevä kosmetologi ja hyvinvointivalmentaja Karita Salonen.

Salonen muutti High Care Hyvinvointi -yrityksensä kanssa elokuussa Turun keskustasta Kaarinan Piispanristille. Tilat löytyivät kodinomaisesta 60-luvun vanhasta omakotitalosta. Seiniä koristaa Salosen yhteistyökumppanin vaihtuva taidenäyttely ja pöydällä tuoksuvat avajaisiin leivotut keksit.

– Täällä on ehdottomasti paremmat tilat kuin Turussa. Paljon stressittömämpi ilmapiiri ja asiakkaiden on helpompi löytää autolleen parkkipaikka. Lisäksi talo on yhtä vanha kuin minä.

Salonen tekee yksilöllisiä ja räätälöityjä hoitoja, jotka keskittyvät erityisesti selluliitin vähentämiseen, sidekudoksen kiinteyttämiseen ja kuonan, nesteiden sekä turvotuksen poistamiseen. Hän käyttää saksalaisia lääketieteellisesti tutkittuja Weyergans High Care -hoitomuotoja asiakkaidensa hoitamiseen.

Salonen kartoittaa asiakkaan lähtötilanteen ja tekee sen perusteella suunnitelman tämän tarpeista. Hoitoihin hakeudutaan toisinaan hierojalta tai tullaan lääkärin vastaanoton jälkeen.

– Lääkärit eivät kuitenkaan tänne lähetä, vaan asiakkaan täytyy itse löytää minut. Kerran eräs naisoletettu tuli tänne hierojan jälkeen, kun hänellä oli ihan tukossa olevat pohkeet ja lihaskalvot. Minä avasin ne ja hän käveli taas paljon paremmin, Salonen kertoo.

High Care Hyvinvointikeskuksen uudet tilat sijaitsevat Kaarinan Piispanristillä olevassa omakotitaloasunnossa. Salonen on sisustanut tilat itse ja ripustanut seinille yhteistyökumppaninsa tekemiä tauluja. Kuva: Niko Kettunen

Harvinainen kapseli hoitaa sairauksia

Salonen hoitaa eniten reisien, pakaran ja vatsan alueita. Hänellä on käytössään Vacustyler-alipainekapseli, joka hoitaa erilaisia verenkierrollisia ja aineenvaihdunnallisia ongelmia sekä kiputiloja. Samalla kapseli hoitaa koko kehon ja avaa alaselän, lantion ja nivusten alueita sekä parantaa palautumista ja suorituskykyä. Asiakkaita käy 50 kilometrin säteeltä hoitamassa itseään alipaineputki- ja yhdistelmähoidoilla.

– Kone pitäisi olla useammassa paikassa. Olen koittanut tarjota sitä erilaisille urheiluseuroille, mutta tuloksetta. Monilla on polvissa tai jalkaterissä erilaisia ongelmia, tai jaloissa voi olla ylikuormitusta seisomatyöstä. Olen usein sanonut, että alle 30-vuotiaiden kannattaisi hoitaa itseänsä ajoissa, ettei rasitus tee isompaa tuhoa kehossa. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Asiakkaille Salonen tarjoaa pääasiassa yhdistelmähoitoja, joissa alipainehoidon lisäksi on mahdollisuus ottaa lymfaterapiaa, joka soveltuu jalkojen hoidon lisäksi syöpähoitojen ja leikkausten jälkeisenä toipumismuotona. Yhtenä vaihtoehtona on myös kehokäärintä, jossa rasvat, kuona-aineet ja nesteet poistetaan lymfatiehyiden ja verenkierron kautta.

Hoitojen avulla voidaan tarjota vaihtoehtoisia hoitomuotoja esimerkiksi sairauksiin. Salosen vastaanotolle on tullut ihmisiä erilaisten sairauksien varjostamana ja siinä toivossa, ettei lääketieteellisiin hoitomuotoihin tarvitsisi turvautua.

– Kaikkia sairauksia ei tietenkään voi hoitaa ilman sairaanhoitoa tai lääkkeitä, Salonen painottaa.

Suuri osa asiakkaista on naisia, ja useat ajattelevat hoitolan tarjoavan vain kauneuspalveluja. Salonen haluaa heti katkaista ajatukselta siivet. Miehetkin ovat tervetulleita testaamana hoitomuotoja.

– Teen kyllä myös hiukan kasvo- ja hemmotteluhoitoja, mutta pääasiassa keskityn ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin päästä varpaisiin. Miehiä saisi tulla vielä enemmän, heilläkin voi olla takareidet jumissa, erilaisia stressaavia asioita elämässä tai unihäiriöitä, Salonen muistuttaa.

Salonen laittaa lymfapukua vakioasiakkaalleen. Puvulla hoidetaan turvotusta ja parannetaan aineenvaihduntaa. Kuva: Niko Kettunen

Tavoitteena elää itse oppiensa mukaan

Saloselle työ on elämäntapa ja hänelle on tärkeää auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

– Haluan vaikuttaa ihmisten elinvuosiin, saan itse niin paljon voimaa siitä, kuin näen ihmisten voivan paremmin hoitojeni ansiosta. Pyrin elämään niin kuin itse opetan. Kärsin selluliitista ja äidiltäni perityistä suonikohjuista, joilta olen pitkälti välttynyt. En olisi pärjännyt ilman hoitoja.

Tällä hetkellä Salonen työskentelee yksin, ja asiakkaita riittää aamusta iltaan. Suunnitelmissa on hankkia yhteistyökumppaneiksi urheiluhieroja ja fysioterapeutti. Tiistaisin paikalla on diplomiravintoneuvoja.

– Tarkoitukseni on koota hyvä tiimi kasaan, jotta voisimme hoitaa asiakkaita kokonaisvaltaisesti, jokainen omalla osaamisalallaan. Jalkahoitajan ja hierojan kanssa olen käynyt myös neuvotteluita.

– Haluan tästä paikan, jossa voi järjestää erilaisia asiakas- ja hyvinvointi-iltoja. Mahdollisuudet on vaikka mutasaunaan, rentouttavaan spa-hoitoon tai turvotusta parantaviin lymfahoitoihin.

Salonen elää tällä hetkellä unelmaansa. Hän voi työssään yhdistää monta intohimon kohdettaan. Pihaa koristavat kukkapenkit, keittiössä tuoksuvat tuoreet leivonnaiset, pihalla juoksentelee häkissä kaksi kania ja sisällä sirkuttavat lemmikkinä olevat linnut.

– Olen todella luova ihminen ja tykkään puuhailla kaikenlaista. Olen haaveillut myös maatilasta, joten ehkä tämä on jonkinlainen välietappi. Lapset tykkäävät käydä täällä ruokkimassa ja silittelemässä kaneja, joten heillekin löytyy virikettä, jos vanhemmat ovat hoidossa, Salonen vinkkaa.

Juttua korjattu 6.9.2023 kello 15.19. Täsmennetty leipä- ja kuvatekstiin, että hoitola sijaitsee omakotitalossa. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän