Jorma Uotinen keikalle Piikkiöön

0
Jorma Uotinen tuo ranskalaistunnelmaa Pontelaan. Kuva: Pasi Haaranen

Tanssija, koreografi ja mediahahmo Jorma Uotinen konsertoi perjantaina 29. syyskuuta Piikkiössä Pontelan talossa yhdessä pianisti Jari Hakkaraisen kanssa. Pariisin taivaan alla -esitystä kutsutaan draamakonsertiksi, jonka ohjelmassa on tunnetuimpia ranskalaisia chansoneja sekä Hakkaraisen sävellyksiä.

Uotinen on toiminut tanssijana ja koreografina 1970-luvulta lähtien niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän on työskennellyt taiteellisena johtajana Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä (1987–1990), Suomen Kansallisbaletissa (1992–2001) sekä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla (2002–2019).

Uotinen on tanssinut muun muassa Pariisin oopperassa, Milanon La Scalassa sekä Tanskan ja Ruotsin kuninkaallisissa baleteissa. Hänen ensilevytyksensä oli vuonna 1998 julkaistu Tunteiden taivas.

Televisiokansalle Uotinen on tullut tunnetuksi Tanssii tähtien kanssa -tuomarina. Hän on istunut ohjelman vakituomaristossa sen Suomi-version käynnistymisestä, eli vuodesta 2006 lähtien. Lisäksi Uotinen on tuomaroinut Talent Suomi -kilpailua ja palvellut First Dates Suomi -formaatin hovimestarina.

Uotista säestävä Jari Hakkarainen on koulutukseltaan musiikin lehtori. Hänen yhteistyönsä Uotisen kanssa on kestänyt jo yli parikymmentä vuotta.

Pariisin taivaan alla -draamakonsertti Piikkiössä Pontelan talossa perjantaina 29. syyskuuta kello 19. Esitys on pääsymaksullinen.