Kaarinassa palloiltiin tosissaan muttei vakavissaan – Aikuisten harrastefutisturnaukselle kaavaillaan jo jatkoa

0
Turnauksen voittajajoukkue FC Purkupallo poseeraa pokaalin kanssa. Kuva: Olli Tuominen

Teksti: Marika Huurre

Kaarinassa pelattiin lauantaina 9. syyskuuta 5 vastaan 5 -harrastejalkapalloturnaus. Kyseessä on Suomen Palloliiton kehittämä uusi konsepti aikuisten harrastejoukkueille.

Turnauksen tavoitteena on tarjota lisää pelejä ja tapahtumia jo olemassa oleville peliporukoille sekä houkutella uusia harrastajia jalkapallon pariin. Turnaus pelataan pienillä kentillä, lyhyellä peliajalla ja pienillä joukkueilla. Kentällä on kerrallaan maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa.

Suomen Palloliitto järjestää turnaustapahtumia paikallisten seurojen kanssa ympäri maata, ja Kaarinassa vetovastuu oli Kaarinan Pojilla. Toiveissa oli, että pelaamaan olisi päästy uusitulla Puuha Areenalla, mutta remontin viivästyttyä pelit siirrettiin Keskusliikuntapuiston KHT 5:lle. Se ei kuitenkaan tunnelmaa haitannut. Kaunis sää suosi joukkueita, ja pelejä pelattiin hyvässä hengessä.

“Olosuhteet olivat hyvät, turnauksessa oli hieno fiilis ja sää suosi meitä. Ehdottomasti lisää tällaisia tapahtumia”, kuvassa palloileva FC Viikatteen Sami Korhonen totesi lauantaina. Kuva: Thierry Mbabane

Pitkästä aikaa yhdessä

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 14 joukkuetta Kaarinasta ja lähiympäristöstä. Osalla joukkueista oli jo pidempää yhteistä pelitaustaa, osa oli firmojen peliporukoita ja osa taas oli perustettu nimenomaan viikonlopun tapahtumaa varten.

FC Viikatteen pelaajista suurin osa työskentelee samassa firmassa (Auraprint). Pelaajilla on aiempaa yhteistä pelitaustaa turkulaisen TuWen riveistä parinkymmenen vuoden takaa, mutta joukkue ei ole aikoihin pelannut yhdessä.

– Saimme tiedon tapahtumasta sosiaalisen median kautta. Joku ehdotti, että jos vielä kerran pistetään joukkue kasaan ja pelataan yhdessä. Siitä se sitten lähti, FC Viikatteen Sami Korhonen kuvailee.

– Olosuhteet olivat hyvät, turnauksessa oli hieno fiilis ja sää suosi meitä. Ehdottomasti lisää tällaisia tapahtumia, hän toivoo.

FC Viikatteelle jäi turnauksesta positiivinen tunnelma.

– Kun pelataan tosissaan muttei vakavissaan, ja mukana on kilpailullinen elementti, tulee hyvä fiilis, Korhonen sanoo.

– Meitä on iso porukka. Kun lähdetään sopimaan saunaillasta tai muusta tapaamisesta, on vaikea saada yhdeksää kaveria yhtä aikaa samaan paikkaan. Tässä turnauksessa se onnistui.

Kuvaa pelitapahtumista. Turnauksessa oli mukana kaikkiaan 14 joukkuetta Kaarinasta ja lähiseudulta. Kuva: Thierry Mbabane

Liiton mieskin joutui hommiin

Suomen Palloliiton puolesta tapahtumaa oli kuljettamassa seurakehittäjä Paavo Kurkaa. Ennen Kaarinaa kiertue oli vieraillut jo Hämeenlinnassa ja Oulussa. Kaikkiin tapahtumiin on ollut kiinnostusta.

Kaarinassa liiton mies päätyi kentälle maalivahdiksi yhden osallistuvan joukkueen pelaajapulan vuoksi.

5v5-turnauksen voittajajoukkueeksi kruunattiin maskulaistaustainen FC Purkupallo. Toiseksi sijoittui FC Länkkärit ja kolmanneksi kaarinalainen Kaarinan Katkojalat. KaaPon valmentajista koostuva Katkojalat selvitti tiensä finaaliin hyvässä yhteishengessä ja saunaillan toivossa.

Tuomareina turnauksessa urakoivat Kaarinan Poikien miesten edustusjoukkueen pelaajat.

– Yritämme keväällä järjestää uuden turnaustapahtuman, sille on selvästi kysyntää, KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen suunnittelee.

Nuoret jalkapallolupaukset leireilevät Kaarinassa

Kaarinassa järjestetään 13.–14. syyskuuta Suomen Palloliiton läntisen alueen 2009-syntyneiden tyttöjen osa-alueleiri.

Palloliiton alueleirit toimivat osana nuorten pelaajien maajoukkuepolkua. 2009-syntyneet ovat aivan polun alussa.

Leirin reilusta 60 osallistujasta liki neljännes (15 pelaajaa) on kaapolaisia. “Läntinen alue” tarkoittaa tässä merkityksessä kaistaletta Turun seudulta Vaasan tienoille saakka, joskin Kaarinan-leirin osanottajat ovat pääosin varsinaissuomalaisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän