Kirjalansalmen väylä menee kiinni vesiliikenteeltä – läpi pääsee vasta vuonna 2026

0
Kirjalansalmen sillan raskasta liikennettä aiotaan siirtää työsillalle. Kuva heinäkuulta. TS-arkisto/Ari Matti Ruuska

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Kirjalansalmen sillan vesiluvan lupamääräyksiä. Uusien lupamääräysten mukaan sillan ali kulkeva paikallisveneväylä voidaan sulkea vuosiksi 2023‒2025 rakentamalla väylän poikki yhtenäinen työsilta. Lisäksi vuonna 2026 väylää voidaan pitää suljettuna veneilykauden (1.5.‒30.9.) ulkopuolella.

Väylävirastolle on myönnetty myös valmistelulupa, jolla yhtenäinen työsilta voidaan ottaa käyttöön ennen kuin aluehallintoviraston päätös on lainvoimainen.

Kirjalansalmen nykyisen sillan kunto on heikentynyt merkittävästi ja sille on asetettu liikennöintirajoituksia. Päätöksen myötä siltaa käyttävä raskas liikenne voidaan ohjata ajamaan työsiltaa pitkin. Näin nykyinen silta pystytään vielä pitämään muun liikenteen käytössä, kunnes uusi silta valmistuu.

– Päätös väylän sulkemisen mahdollistavasta lupamääräyksestä tehtiin perusteellisen harkinnan tuloksena. Tarkastelimme sekä veneväylän sulkemisen merkitystä että tieliikenteen turvaamista, ympäristöneuvos Merja Antikainen sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Kaarina-lehti kirjoitti elokuussa laajan artikkelin Kirjalansalmen väylän mahdollisesta sulusta. Kaarinan Veneilijät ry:n kommodori Mika Barck kommentoi tuolloin, että sulkuaikeet ovat herättäneet huolta veneilyseuran jäsenistössä.

– On ilmiselvää, että sulku luo rajoituksia. Aikaa ja rahaa palaa, hän kiteytti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän