Pahimus: Turvallinen välimatka

0

Suomalaisilla on tunnetusti tarve pitää etäisyyttä kanssaihmisiin. Jutellessa ollaan vähintään metrin päässä juttukaverista ja bussipysäkillä seisotaan ainakin kolmen metrin päässä muista odottajista.

Jos taas kotoa lähtiessä rappukäytävästä kuuluu ääniä, kannattaa odottaa niin kauan, että naapuri on ehtinyt alaovesta ulos – ettei tapahdu kiusallisia kohtaamisia portaikossa, tai mikä vielä pahempaa; hississä!

Pahimuksen empiirisen tutkimuksen mukaan kaikkein suurimman välimatkan muihin ihmisiin suomalaiset tarvitsevat kuitenkin sienimetsässä. Samaan metsään ei ehdottomasti mahdu kahta suomalaista. Kirjoittamaton metsäetiketti on, että jos näkee auton jo pysäköitynä jollekin hiekkatien levikkeelle, täytyy jatkaa matkaa.

Ja jos siitä huolimatta sattuu olemaan niin epäonninen, että näkee metsässä vilauksen jonkun muun sienikorista, pitää mennä äkkiä puun taakse kyyryyn ja olla liikkumatta! Muutenhan saattaa paljastaa paitsi itsensä myös parhaat sieniapajat!

Suomessa on 26,3 miljoonaa hehtaaria metsää. Vaikka kaikki suomalaiset päättäisivät mennä yhtä aikaa metsään, jokaiselle riittää silti 4,7 hehtaaria metsäpinta-alaa sienestykseen. Ei siinä kannata samaan metsään tunkea muiden kanssa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän