Paimiosta Piikkiöön: Risto Räty valittiin uudeksi kirkkoherraksi

0
Risto Räty kuvattuna vaalipaneelitilaisuudessa Piikkiön kirkossa 3. syyskuuta. Kuva: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä/Timo Jakonen

Piikkiön seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu teologian maisteri Risto Räty. Hän työskentelee seurakuntapastorina Paimion seurakunnassa ja on asunut Piikkiössä jo pitkään.

– Ihana yllätys, hyvällä mielellä lähden uuteen tehtävään, Räty kommentoi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiedotteessa.

45-vuotias Räty on työskennellyt Turun arkkihiippakunnassa Naantalin ja Paraisten seurakunnissa sekä Loimaalla sairaalapappina. Vuodesta 2020 hän on ollut papin työssä Paimiossa.

Seurakuntaneuvosto valitsi kirkkoherran välillisellä vaalilla torstai-iltana 14. syyskuuta. Äänestyksessä Risto Räty sai kymmenen ääntä ja Outi Tukia-Takala kolme ääntä. Muut ehdokkaat, Jari Laaksonen ja Petri Laitinen, eivät saaneet ääniä.

Piikkiön edellinen kirkkoherra Merja Hermonen jäi eläkkeelle viime vuonna. Rädyn nimitys saa lainvoiman oikaisuvaatimusajan umpeuduttua, eli torstaina 28. syyskuuta.

Risto Räty siirtyy Paimion seurakunnan seurakuntapastorin tehtävästä Piikkiön kirkkoherraksi.

Kaarina-lehti haastatteli laajasti kaikkia neljää kirkkoherraehdokasta elo-syyskuun taitteessa. Räty totesi tuolloin, ettei hän olisi valmis tinkimään yhteisestä uskosta eikä palvelu- ja yrittäjähenkisyydestä.

Seurakuntalaiset ovat kirkon tärkein pääoma, ja seurakunta on osa paikkakunnan identiteettiä ja elinvoimaisuutta, hän totesi.

Räty tiedostaa, että “työntekijäresurssit ja työnkuvien tarpeenmukaisuus edellyttävät aiempaa enemmän joustavuutta.” Toisaalta hän muistuttaa, että työntekijöiden työhyvinvointiin tulee kiinnittää riittävästi huomiota.

Seurakuntatyön haasteeksi Räty näkee monipuolisen toiminnan ylläpitämisen ja kehittämisen pienenevien ikäluokkien ja resurssien sekä kulttuurin yksityistymisen aikana.

Niin, että toiminnan sisältö ei pirstaloidu liikaa seurakunnan perustehtävän kustannuksella, hän selvensi vastauksessaan.

Räty sanoo uskon sanoman olevan ajaton. Hän toteaa seurakunnan perustehtävän paikallisena ja hengellisenä uskon yhteisönä säilyvän.

Itselleen erityisen tärkeäksi kristinuskon opinkappaleeksi Räty mainitsee ylösnousemususkon.

Elämän voitto kuolemasta Jumalan pelastustekona ja siihen sisältyvä jälleennäkemisen toivo edesmenneiden rakkaiden kanssa on uskon sanoman hienoin viesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän