Peace United -jalkapalloturnaus pelataan Kaarinassa toista kertaa – voittaminen ei ole tärkeintä, vaikka futiksesta onkin kyse

0
Arkistokuva Puuha-areenasta. KaLe-arkisto

Kaarinassa pelataan Peace United -jalkapalloturnaus kolmen paikallisen yläkoulun voimin torstaina 21. syyskuuta. Tapahtuma kiteytyy Yhdistyneiden kansakuntien kansainväliseen rauhanpäivään, jota vietetään vuotuisesti turnauspäivänä, eli 21. syyskuuta.

Turnaus miteltiin ensimmäistä kertaa Kaarinassa viime vuonna. Ajatuksena on purkaa vastakkainasetteluja, puhaltaa yhteen hiileen ja pelata ennemmin yhdessä kuin voitosta.

Koska kyse on kuitenkin jalkapallosta, turnauksen paras joukkue saa palkinnon.

– Mutta joukkueet sekoitetaan niin, että samassa tiimissä saattaa pelata sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät tunne toisiaan entuudestaan, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän nuorisosihteeri Rose-Marie Virolainen mainitsee.

Turnaukseen osallistuvat Piispanlähteen, Valkeavuoren ja Piikkiön yläkoululaiset. Pelaajat ovat pääasiallisesti 8.-luokkalaisia, ja kustakin koulusta odotetaan noin 15–20 pelaajaa.

– Rauhan sanoma on tänä aikana tärkeä. Mukana on erilaisia ihmisiä, mutta tavoite on sama, Virolainen kiteyttää.

Piispalta terveiset

Peace United -turnauksen ottelut pelataan Puuha-areenalla kello 9.15–11.30. Turnauksen suojelijana toimii Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, joka lähettää kouluille videotervehdyksensä ennen pelejä.

Mukana olevista opiskelijoista muodostetaan neljä joukkuetta.

– Ja turnauksen jälkeen valitaan neljä rauhanrakentajaa tai tsempparia fairplay-henkisesti, Virolainen lisää.

“Rauhan sanoma on tänä aikana tärkeä. Mukana on erilaisia ihmisiä, mutta tavoite on sama.”

Peace United on yksi Kirkon ulkomaanavun luomista rauhankasvatusmenetelmistä, ja turnauksia on pelattu ympäri Suomea vuodesta 2015 lähtien. Tapahtuma ei kuitenkaan ole uskonnollinen tilaisuus, vaan kasvun ja hyvinvoinnin tukemista, seurakuntayhtymän tiedotteessa painotetaan.

Kaarinan-turnausta ovat järjestämässä seurakuntayhtymän lisäksi Kaarinan Pojat, Turun NMKY:n Yökoris-ohjaajat, Piikkiön ja Kaarinan seurakunnat sekä Elovena.

Kaarinan Peace United -turnaus Puuha-areenalla torstaina 21. syyskuuta kello 9.15–11.30. Otteluita saa seurata kentän laidalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän