Rantala ja Thureson edustivat Ruotsi-ottelussa

0
Pamela Rantala Ruotsi-ottelun tunnelmissa Tukholmassa.

Viikonloppuna mitelty yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu käytiin kahden kaarinalaisurheilijan voimin, kun Littoisten Työväen Urheilijoiden Pamela Rantala edusti Suomea nuorten kiekonheitossa ja Turun Toverien Milja Thureson juoksi avausosuuden naisten 4×400 metrin viestissä.

Turun Urheiluliiton Carmen Welling ja LTU:n Rantala ottivat kiekossa kaksoisvoiton. Wellingin voittotulokseksi noteerattiin 45.17 metriä, ja Rantala viskasi limppua parhaimmillaan lukemiin 43.02. Kaarinalainen jäi kesäkuisesta ennätyksestään (47.76) reilun neljän ja puolen metrin päähän.

Nuorten Ruotsi-ottelun yläikäraja on 17 vuotta. Molemmat maat lähettävät kuhunkin lajiin kaksi edustajaa, kun yleisessä sarjassa edustajia on vastaavasti kolme per maa.

Rantala päihitti kiekkokisan kolmosen Anna Askencrantzin vajaalla metrillä (42.33). Kilpailun nelonen, Tindra Törnestam, onnistui yhtäältä puhkaisemaan 42 metrin rajan (42.04).

TuTon Milja Thureson pinkoi Suomen avausosuuden naisten pitkässä viestissä. Mette Baas päihitti lopulta ankkuriosuudella ruotsalaisen kilpasiskonsa ja nappasi Suomelle viestivoiton vajaan kolmen kymmenyksen turvin (3:33.39–3:33.67).

Suomi voitti sekä tyttöjen (pisteet 118–105) että poikien maaottelut (126–96). Yleisessä sarjassa Ruotsi vei voitot niukasti: naisissa kolmen pisteen turvin (228,5–225,5) ja miehissä tasapistein (227–227) mutta enemmän lajivoittoja napanneena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän