Yltöisten entinen puutarhatutkimustila myyntiin – tarjouskilpa käynnissä

0
Ilmakuva myytävälle kiinteistölle.

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt tarjouskilpailun Piikkiön Yltöisissä sijaitsevasta puutarhatuotannon tutkimustilasta.

Myytävällä, 37 158 neliömetrin suuruisella määräalalla sijaitsee 17 rakennusta, jotka ovat olleet osa entistä puutarhatutkimustilaa. Rakennuskokonaisuuteen kuuluu muun muassa viisi asuinrakennusta, päärakennus, ruokala ja kasvihuone.

Kohteet ovat nykyään tyhjillään, pois lukien kasvihuone, joka on vuokrattu Luonnonvarakeskukselle. Alue ja suurin osa rakennuksista on suojeltu rakennusperintölain nojalla.

Alueen rakennuskanta kattaa eri aikakausilta peräisin olevia rakennuksia. Tutkimustilan yleissuunnitelman laati arkkitehti Otto-Iivari Meurman vuonna 1929, ja hän suunnitteli alueen päärakennuksen ja ruokalan.

Koetilalla on ollut merkittävä rooli maatalous- ja puutarhatutkimuksessa. Alun perin se toimi viljelykokeiden ja tutkimustoiminnan paikkana, erityisesti avomaan vihannesten ja kasvihuonekasvien osalta. Alueelle perustettiin myös arboretum eli puulajipuisto. Myöhemmin alueelle rakennettiin asuinrakennuksia, mukaan lukien arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema johtajan huvila.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän