Aloite: lisää marjapensaita Kaarinaan

0

Kaarinan kaupunginvaltuuston keskiryhmät (KD, RKP, Kesk.) ja muut allekirjoittajat esittävät, että kaupungin leikkipuistoihin ja muille julkisille viheralueille istutetaan mahdollisimman kattavasti marjapensaita. Aloite esitettiin maanantaina (9.10.) kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Aloitteessa nostetaan esille Kaarinan keskustassa sijaitseva Rekolan leikkipuisto, jossa on ollut punaherukka-, mustaherukka- ja karviaispensaita. Pensaat ovat oivallinen apu, kun vanhemmat ja perhepäivähoitajat opettavat lapsia arvostamaan kotimaisia marjoja, aloitteessa todetaan.

Allekirjoittajat esittävät, että kaupungin viheraluesuunnittelussa varataan järjestelmällisesti hyötykasveille osa kutakin julkista viheraluetta. Näin kaikille viheralueille, soveltuvilta osin myös koulujen ja päiväkotien yhteyteen, istutetaan esimerkiksi marjapensaita.

Aloitteessa muistutetaan, että toisin kuin esimerkiksi omenapuut, marjapensaat eivät aiheuta jyrsijäongelmia, sillä pensaisiin jääneet marjat menevät lintujen ruuaksi.