Kaarina-talon ensi vuoden näyttelykattaus on julkaistu

0
Milla Karppinen kuvattuna työhuoneellaan Kaarinassa lokakuussa 2020. Kuva; TS-arkisto/Riitta Salmi

Kaarina-talossa on kahden kerroksen täydeltä näyttelyjä ensi vuoden tammi-marraskuussa. Tammikuun ensimmäisen kerroksen näyttelyssä on esillä Hanna Rissasen ja Ulla Suonion ekspressiivisiä maalauksia. Tammikuun toinen näyttely, kuvataiteilija Milla Karppisen Kaikki mitä meille annetaan, koostuu hänen uusimmista töistään, joissa vanhat valokuvat yhdistyvät läpinäkyviin maalauspintoihin muodostaen fiktiivisiä tarinoita.

Helmikuussa Linda Mattssonin Kohti värejä ja valoa -näyttely tuo katsojalle paitsi väriä myös hyvää energiaa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Kaarina-talon toisessa kerroksessa nähdään Kristina Isakssonin tämän ja ensi vuoden aikana syntyneitä maalauksia.

Riitta Nylander ja Tiina Nordblom tuovat maaliskuun Värit ja tunteet -näyttelyyn teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa nimenomaan väreistä ja tunteista. Teokset on pääasiassa toteutettu akryyli- ja öljyväreillä, mutta mukana on myös tussitöitä ja sekatekniikkaa. Maaliskuun toisessa näyttelyssä Vilma Sinivaaran patsaat, veistokset ja maalaukset kuvaavat ihmiskehoa. Näyttelyn nimi, Mieleni salaiset sillat, kertoo, miten vaikea elämäntilanne johdatti Sinivaaran taiteen pariin.

Huhtikuussa Kaarinan Taideyhdistyksen Sanoin kuvaamaton -näyttely antaa tekijöilleen mahdollisuuden luovaan työskentelyyn eri tekniikoin. Teokset voivat pohjautua muistoihin, unelmiin, elämyksiin ja erilaisiin näkemyksiin. Toisen kerroksen näyttely puolestaan on Marketta Reinin matka, joka alkoi, kun luomisen ja tekemisen tarve vei hänet Käsityönopettajaopistoon. 18…81… muistoja mansikkapaikoilta -näyttelyssä on esillä tekstiilitöitä, maalauksia ja kollaaseja yli kuudelta vuosikymmeneltä.

Toukokuussa pitkän, kansainvälisen uran teatteri-, elokuva- ja oopperaohjaajana tehnyt Katariina Lahti avaa ensimmäisen näyttelynsä Elävien kuvia. Teatterista tutut teemat tulevat mukaan nyt myös kuviin: ihmisen alastomuus ja haavoittuvuus, rakkauden repivyys ja järjettömyys, huuma, kipu, kaipaus ja ikuinen menettämisen uhka. Niko Skorpion Vääriä tiloja -näyttely esittelee puolestaan sattumaan ja toistoon perustuvia abstrakteja ja meditatiivisia sekatekniikkateoksia.

Kristina Isaksson tuo helmikuiseen Kaarinan-näyttelyynsä uunituoreita teoksia. Kuva: TS-arkisto/Ari-Matti Ruuska

Kesänäyttely molemmissa kerroksissa

Kaarina-talon kesänäyttely on koottu Kaarinan kaupungin taidekokoelman teoksista, ja se on esillä kesä-elokuun ajan molemmissa kerroksissa. Näyttelyssä on kolme pääteemaa: grafiikka, naivismi ja naisaiheet.

Kaarinan kaupungin taidekokoelma sisältää kaikkiaan lähes 350 teosta, ja sen keruussa on suosittu paikallisia taiteilijoita. Teokset on sijoitettu kaupungin eri toimipisteisiin, kuten kouluihin, päiväkoteihin, vanhustyön toimipisteisiin, toimistoihin sekä ulkotiloihin.

Aarteita syvyyksistä -näyttely esittelee kuvataiteilijaparin Mauri Kososen ja Inga Ikipyyn taidetta syyskuussa. Kososen veistospainotteiset teokset yhdistyvät näyttelyssä Ikipyyn värikylläisiin maalauksiin.

Lokakuussa nähdään Sinikka Mäki-Lertolan veistoksia neljältä vuosikymmeneltä Sattumia-näyttelyn merkeissä. Toisessa kerroksessa Sanna Svartström tuo ensimmäisessä soolonäyttelyssään Näkemys esille maalauksen ja taidegrafiikan keinoin mielikuvitukseen pohjautuvaa maailmaa, joka on ympärillämme, mutta jota emme näe.

Marraskuussa vuorossa on Hermanni Härmälän Valoon -näyttely. Yhtäältä esillä on Kaarinan Kuvaajat ry:n 30-vuotisjuhlanäyttely, jonka teemana ovat Suomessa esiintyvät linnut.