Kaarinan keskusta-alueen suunnittelukilpailu lähellä loppuhuipennustaan – kilpailutyöt nähtävillä verkossa, tulokset julkaistaan 27. lokakuuta

0
Miten tämä näkymä kehittyy tulevaisuudessa? Kysymykseen on haettu vastauksia avoimella suunnittelukilpailulla, jonka tulokset julkaistaan lokakuun loppupuolella. Kuva: Kaarinan kaupunki

Kaarinan keskusta-alueen suunnittelukilpailu lähestyy kliimaksiaan. Kaikki 38 kilpailutyötä ovat nyt nähtävillä netissä, ja kilpailun tulokset julkaistaan perjantaina 27. lokakuuta.

Kaarina käynnisti avoimen suunnittelukilpailun viime vuoden joulukuussa. Tavoitteena on luoda kaupunkiin viihtyisä ja houkutteleva keskusta, jossa halutaan asua, yrittää ja tehdä töitä ja joka on tilamuodostukseltaan, materiaaleiltaan ja mittakaavaltaan inhimillinen asuin- sekä työympäristö. Kilpailualue käsittää Kaarinan ydinkeskustan, ja sen koko on 39 hehtaaria. Lisäksi kilpailualueeseen liittyy kolme tarkastelualuetta.

Kilpailijoiden tehtävänä oli visioida Kaarinan tuleva muutos valtatienvarsialueesta kaupungin keskustaksi, jolla on positiivinen paikan henki. Tulosten ratkettua kilpailutöissä esitettyjä ideoita lähdetään viemään käytäntöön esimerkiksi asemakaavoituksen avulla.

Avoin mutta salainen kilpailu

Kilpailu oli avoin niin koti- kuin ulkomaisillekin osallistujille. Työt on palautettu nimimerkeillä, eli kilpailutöiden tekijät selviävät vasta kun nokkimisjärjestys on päätetty. Suunnitelmien jättöaika päättyi 14. huhtikuuta.

Suunnittelukilpailun töihin voi tutustua ja niitä voi kommentoida täällä. Kommentteja voi jättää 12. marraskuuta asti, vaikka tulokset julkaistaankin jo lokakuun lopussa.

– Tuomaristo tekee päätöksen palkittavista töistä, jotka antavat suuntaviivoja Kaarinan uudelle keskustalle. Yleisön kommenteilla on suuri merkitys, kun suuntaviivat konkretisoituvat toimenpiteiksi, Kaarinan kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää kommentoi kaupungin tiedotteessa.

Tuomaristoon kuuluvat Kaarinan kaupungin nimeäminä kaupunginjohtaja Harri Virta, kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Marjo Uotila (kok.), kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtaja Sari Hukkanen (sd.), kaupunginvaltuuston jäsen Hannu Rautanen (vihr.), kaupunginvaltuuston jäsen Åsa Gustafsson (r.), kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää, kaupunginarkkitehti Taina Riekkinen ja tekninen johtaja Jyrki Haapasaari. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen nimeämänä tuomaristoon kuuluu projektipäällikkö, liikennesuunnittelija Matti Kiljunen. Suomen Arkkitehtiliiton nimeämät jäsenet ovat professori Hannu Huttunen ja arkkitehti Aleksi Myyryläinen.