Kaarinassa kartoitetaan tarvetta lisätä kesäleiritoimintaa – ”Katsotaan ensin, millaisen tuloksen kysely tuottaa”

0
Kaarinassa myös monet urheiluseurat järjestävät erilaisia kesäleirejä, mutta nyt lisäleirien tarvetta kartoitetaan nimenomaan kaupungin puolelta. Arkistokuva Piikkiön Kehityksen kesäleiriltä.

Kaarinan kaupungin nuorisopalvelut kartoittaa parhaillaan kyselyllä tarvetta lisätä pienimmille alakoululaisille suunnattua kesän päiväleiri- ja kerhotoimintaa. Viime kesänä kaupunki järjesti päiväleirejä kesäkuussa viitenä päivänä viikossa neljän viikon ajan eri puolilla Kaarinaa, ja nuo leiriviikot täyttyivät keväällä varausvaiheessa muutamissa päivissä.

– Kysyntää oli, sillä leirit täyttyivät tosiaan todella nopeasti. Ihan tarkkaa kuvaa emme kuitenkaan saaneet siitä, moniko halukas jäi ilman paikkaa, sillä varausjärjestelmä suljettiin kun paikat olivat täynnä. Muutamia kyselyjä tuli silti jälkeenpäin, joten mietimme, että tätä olisi ehkä hyvä kartoittaa tarkemmin. Siksi kysely tehdäänkin nyt, kertoo Kaarinan nuorisopalvelujohtaja Mirja Karppanen.

Wilman kautta jaettu kysely on suunnattu kaikille alakoululaisten huoltajille Kaarinassa. Kyselyssä kartoitetaan muun muassa sitä, missä päin Kaarinaa päiväleirejä tai kerhoja tulisi järjestää, minkä ikäisille lapsille ja miten paljon toiminta saisi maksaa kuukausitasolla.

“Hinta on haluttu pitää kohtuullisena niin, että osallistumismahdollisuus olisi mahdollisimman monella.”

Pieniä kulueriä kaupungille

Karppasen mukaan nuorisopalvelujen nykyresursseilla toimintaa voitaisiin laajentaa neljästä viikosta viiteen, mutta jos tarve koetaan vielä suuremmaksi, vaatii se jo lisätyövoiman palkkaamista.

– Lopulta tällaiset palvelut ovat aika pieniä kulueriä kaupungille, joten jos kysyntää on reilusti enemmän, voidaan sellaisessa tapauksessa varmasti miettiä myös tuntityöntekijöiden palkkaamista. Mutta katsotaan ensin, millaisen tuloksen kysely tuottaa, Karppanen sanoo.

Viime kesänä viiden päivän leiri maksoi 40 euroa, joten jos lapsi leireili läpi kesäkuun, kertyi hintaa kuukaudessa 160 euroa.

– Hinta on haluttu pitää kohtuullisena niin, että osallistumismahdollisuus olisi mahdollisimman monella, Karppanen korostaa.

Kysely on avoinna 24. lokakuuta asti.