Kirjallinen kysymys leikkipuistosta – Rekolanpuisto häviämässä, onko lapsivaikutusten arvointia tehty?

0

Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Jaana Shelby esitti valtuuston maanantaisessa (9.10.) kokouksessa kirjallisen kysymyksen Kaarinan tekniselle johtajalle Jyrki Haapasaarelle. Kysymys koskee Kaarinan keskustassa, Hovipojankujan varrella sijaitsevaa Rekolan leikkipuistoa, jota ollaan poistamassa teknisen lautakunnan päätöksellä.

Shelby kysyy, tehdäänkö vastaavanlaisten päätösten valmistelussa mitään käyttäjäkyselyitä tai lapsivaikutusten arviointia. Hän huomauttaa, että ryhmä perhepäivähoitajia hoitolapsineen kokoontuu säännöllisesti poistetuksi kaavaillussa leikkipuistossa.

Shelby tiedustelee yhtäältä, onko viheraluevastaavilla tiedossaan, missä perhepäivähoitajien toimipisteet sijaitsevat niin, että leikkipuistojen tarpeen määrittelyssä ne voidaan ottaa huomioon. Hän toteaa leikkipuistoinfralla olevan merkitystä, jos ja kun Kaarinaan halutaan lisää perhepäivähoitajia.

Puistoilla on Shelbyn mukaan merkitystä myös sellaisille perheille, joiden lapset ovat varhaiskasvatuksen piirissä vain osan päivää tai kokonaan kotihoidossa.