Kolumni: Kaarina(kin) on joulukaupunki

0

Suomessa joulunvietolla on pitkät perinteet. Joulurauhaa on julistettu Suomen Turusta jo noin 700 vuoden ajan, pidempään ja säännöllisemmin kuin missään muualla Euroopassa. Kotikaupunkiimme Kaarinaan on myös syntynyt omia jouluperinteitä kaikkien iloksi.

Kaarinalaisille tutuksi tulleita joulun alusajan tapahtumia ovat muun muassa Koriston Joulutalli, Tuorlan Floristiikkatalon joulukukkanäyttely ja yhteiset joululaulutilaisuudet eri puolilla Kaarinaa. Tapahtumat virittävät kaupunkilaiset joulun tunnelmaan ja tuovat valoa ja toivoa vuoden pimeimpään aikaan.

Joulutähden tarina on mysteeri, jota tähtitieteilijät ovat yrittäneet selvittää. Avaruuspuisto Väisälän planetaarioesitys johdattelee katsojat kahden vuosituhannen taakse ihmettelemään tähtitaivaan saloja. Onko jo löytynyt ratkaisu joulutähden mysteeriin?

Joulukukat koristavat kaarinalaistenkin koteja joulun aikaan. Floristiikkatalon joulukukkanäyttelyn tämän vuoden teema, “yhdessä”, sopii hyvin jouluun. Sitähän joulu parhaimmillaan on: iloa ja riemua perheen ja ystävien kesken.

Joulumyyjäiset ovat oleellinen osa yhdistysten varainhankintaa. Ostamalla itse tehtyjä käsitöitä ja herkkuja tuet kaarinalaista vapaaehtoistoimintaa ja pienyrittäjyyttä. Vanha sanonta ”älä lähde merta edemmäs kalaan” pätee muihinkin joululahjahankintoihin. Kaarinasta löytyy paljon pieniä liikkeitä ja palveluntuottajia, joiden tuotteilla ja lahjakorteilla voi ilahduttaa läheisiä.

Joulunajan hartaudet, jumalanpalvelukset ja yhteislaulutilaisuudet muistuttavat meitä joulun sanomasta. Kynttilämeren keskellä hautausmaalla sytytämme kynttilän jo edesmenneiden rakkaiden muistoksi. Edes pienen hetken on maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

Minna Saarinen