Kuusistonsalmen varasilta pian käyttökunnossa

0

Kuusistonsalmen siltatyömaan varasilta otetaan käyttöön keskiviikkona 18. lokakuuta, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely) kertoo tiedotteessaan. Mikäli varasillan viimeistelyvaiheessa tulee viivästyksiä, on käyttöönoton varapäivä torstaina 19. lokakuuta.

Siirtotoimenpiteet saattavat aiheuttaa pieniä liikenneviivästyksiä. Ajoneuvoliikenne joudutaan hetkellisesti ohjaamaan yhdelle kaistalle tarvittavien järjestelyjen ajaksi. Myös jalankulku- ja pyöräilyväylän liikenne siirretään kulkemaan varasillalle, mutta kevyelle liikenteelle siirto ei suuria katkoja tai rajoituksia ely-keskuksen mukaan aiheuta.

Kohteen bussipysäkit pysyvät töiden aikana käytössä, joskin Kaarinaan päin suuntautuvan bussiliikenteen pysäkkiä on hieman siirretty.

Varasillalla on pysyvä 30 km/h-nopeusrajoitus, joten liikennöintiin on hyvä varata riittävästi aikaa. Kohteessa suoritetaan tehostettua talvihoitoa, jotta talven ja liikennejärjestelyjen aiheuttamat haitat liikenteelle voidaan minimoida.

Varasilta on käytössä syyskuun 2024 alkuun saakka, jolloin liikenne on tarkoitus siirtää uudelle sillalle. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan lokakuussa 2024.